5x snelle herfstrecepten voor doordeweeks

Heerlijk hoor als de herfst weer zijn intrede heeft gemaakt in de keuken. Ik ben dol op de herfstgroenten en -smaken. Er pruttelt en stooft dan steeds vaker iets op mijn fornuis. Maar doordeweeks heb ik geen tijd om urenlang te stoven, dan moet bij mij ook gewoon vaak in …

Heerlijk hoor als de herfst weer zijn intrede heeft gemaakt in de keuken. Ik ben dol op de herfstgroenten en -smaken. Er pruttelt en stooft dan steeds vaker iets op mijn fornuis. Maar doordeweeks heb ik geen tijd om urenlang te stoven, dan moet bij mij ook gewoon vaak in een half uur het eten op tafel staan. Dat inspireerde me tot deze nieuwe blog waarin ik 5 van mijn favoriete snelle herfstrecepten voor doordeweeks op een rijtje heb gezet. Met die typische smaken van de herfst, maar dan snel klaar!

1. Snelle curry met kikkererwten, paprika en paneer

Heerlijk vind ik ze, snelle curry’s voor doordeweeks waar veel groenten en bonen in gaan. Aan deze snelle curry met kikkererwten en paprika voegde ik ook wat blokjes gebakken paneer toe. Serveer de curry met witte of zilvervliesrijst.

2. Rode linzensoep met kip

Bij de herfst horen natuurlijk ook verwarmende en vullende soepen. Ik ben dol op stevige maaltijdsoepen en deze rode linzensoep met kip valt zeker in die categorie. De kinderen zijn dol op deze soep!

3. Pappardelle met paddenstoelen

Een echte Italiaanse klassieker is deze pappardelle met paddenstoelen. Ontzettend makkelijk om te maken en vol van smaak.

4. Stamppot met witvis, mosterd en dille

Stamppot mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje! Maar voordat we met de echte stevige winterstamppotten beginnen, is deze lichte stamppot met witvis, mosterd en dille ook heel welkom. Leuke variatie: vervang de wortel eens door geroosterde pompoen.

5. Chili met kalkoen

Last but not least: chili! Niets zo verwarmend na een koude of natte dag. Deze chili met kalkoen is een leuke variatie op de traditionele of vegetarische chili en heel snel klaar. Kan trouwens ook prima met kip, liefst kippendijen.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)