5x vakantie op je bord

Ik ga op vakantie! Man, wat ben ik daar aan toe zeg na de afgelopen maanden. Een weekje chillen in Frankrijk, in de Languedoc om precies te zijn. Ik ga in de zon zitten, eten, wijn drinken, eten, slapen en vooral genieten met mijn mannen. Alles in willekeurige volgorde. De …

Ik ga op vakantie! Man, wat ben ik daar aan toe zeg na de afgelopen maanden. Een weekje chillen in Frankrijk, in de Languedoc om precies te zijn. Ik ga in de zon zitten, eten, wijn drinken, eten, slapen en vooral genieten met mijn mannen. Alles in willekeurige volgorde.

De aankomende vakantie inspireerde me tot dit blogje, want wat zijn nou de 5 recepten op Francesca Kookt waarmee ik vakantie op je bord kan toveren? Daar komen ze:

Ik kan een heel lang verhaal gaan houden hierover, maar kijk gewoon naar de foto van deze gemarineerde zalm van de BBQ. Dit is toch gewoon een instant vakantieliefde? Mits je van zalm houdt, uiteraard.

Gemarineerde-zalm-voor-op-de-BBQ_1

Door naar Italië voor een simpele, maar perfecte risotto met radicchio. Zo’n gerecht dat je in Nederland vrijwel nooit eet, maar waar ik voor omrij in Italië. Kom je radicchio tegen, maak deze dan zeker een keer!

Risotto-met-radicchio-di-treviso2-680x450

Op naar Portugal met het recept van de cataplana van Diantha’s moeder. Een pannetje bomvol lekkers. Als je nog een beetje in de Portugese sferen wilt blijven dan heb ik ook nog deze heerlijke Portugese rijstschotel voor je.

Cataplana-van-Dianthas-moeder_1-680x450

Portugese-rijstschotel_1_uitgelicht-680x450

Voor een goede Pad Thai mag je me wakker maken, dus die mocht echt niet ontbreken in dit lijstje.

Makkelijke-Pad-Thai-met-kip_1

Als laatste mijn grote favoriet; de visstoof die ik vorig jaar maakte in hetzelfde vakantiehuis als waar we over een paar uur weer heen vertrekken. Gemaakt zonder recept. Gewoon maar wat doen, leidt soms tot de beste resultaten. En het mooie is dat dit gerecht ook nog eens heel makkelijk te maken is.

Francescas-visstoof_Frankrijk_1

Geniet van al het lekkers!

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer