Pad Thai met kip

Een van de bekendste gerechten uit Thailand is toch wel Pad Thai. Het zijn roergebakken noedels met kip of garnalen en gemalen pinda’s. Een van mijn favoriete recepten en het werd hoognodig tijd dat deze een plekje hier op de blog kreeg.

Pad Thai recept met een twist

De oplettende lezer ziet nu dat die gemalen pinda’s op mijn foto verrekte veel lijken op cashewnoten. Nou, daar heeft u helemaal gelijk in. De pinda’s waarvan ik dacht dat ik ze nog in huis had, bleken cashewnoten te zijn. Daar liet ik me uiteraard niet door uit het veld slaan dus na wat gerooster en gehak zijn die op de Pad Thai beland. Het werd er niet minder van, sterker nog het smaakte net zo goed. Dat is ook koken, je hoeft niet altijd een recept te volgen om tot een heerlijk maaltje te komen. Maar goed, dit Pad Thai recept moet je gewoon echt maken. Te lekker!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 250gr kippendijen
– 3el sojasaus
– 1/2el maizena
– 1/2el tamarinde pasta (toko, je kunt dit ook uit het recept laten)
– 2el vissaus
– 1el chilisaus
– 2el bruine suiker (gebruik je geen tamarinde pasta, dan ook geen bruine suiker)
– snuf witte peper
– 300gr Thaise noedels (in ieder geval bij de toko en soms ook bij de supermarkt te vinden)
– 4 teentjes knoflook
– 1 rode peper
– 1el plantaardige olie
– 200gr taugé (of varieer eens met doperwten zoals ik deze keer heb gedaan)
– 2 lente-ui, in dunne ringetjes
– handvol grof gehakte koriander
– handvol gehakte pinda’s (of cashewnoten dus)
– partjes limoen

pad thai recept

Wat je gaat doen voor dit Pad Thai recept

Snijd de kippendijen in stukjes en maak een papje van de sojasaus en maizena. Giet dit over de stukjes kip heen in een platte schaal, meng goed en laat 10 minuten intrekken.

Maak de saus door de tamarinde op te lossen in 200ml warm water. Meng hier de vissaus, chilisaus, bruine suiker en witte peper door en laat staan. Week de noedels heel kort in warm water zodat ze net beetgaar zijn, spoel daarna af in een vergiet met koud water.

Hak de knoflook en rode peper samen fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak het knoflook/peper mengsel een minuutje totdat het begint te geuren. Voeg dan de gemarineerde kip erbij en wok op hoog vuur gaar. Voeg de taugé (of doperwten) en noedels toe en bak nog 30 seconden mee.

Schep de saus die je hebt gemaakt erdoor en warm nog even goed door. Serveer op een grote schaal, strooi de lente ui, koriander en pinda’s erover en leg er wat partjes limoen bij.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Een van de bekendste gerechten uit Thailand is toch wel Pad Thai. Het zijn roergebakken noedels met kip of garnalen en gemalen pinda’s. Een recept dat je zeker eens moet maken.

Met dank aan Thai Food voor de inspiratie.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Pad Thai met kip”

 1. Lekker!

  En even totaal ongerelateerd: ik zie je blog niet meer voorbij komen op Bloglovin! Ligt dat aan mij? Ik heb je blog al een hele week gemist zie ik!

 2. Mmmmm, heerlijk, deze ga ik zeker een keer maken, je foto ziet er zo aantrekkelijk uit!

 3. Kan je ipv kippendijen kipfilet gebruiken?
  Als je de Tamarinde niet gebruikt heb je dan niet te weinig saus…

 4. Vandaag gemaakt en het was heerlijk! Ik had er nog een bakje champignons bij gedaan.

 5. Hoi Francesca,

  Vandaag heb ik het gemaakt, we hebben het net vergeten. De smaak was een klein beetje zuur, hoort dit of heb ik teveel tamarinde erin gedaan? En de vissaus had ik niet in huis terwijl ik dacht van wel, dus een beetje oestersaus. Waar komt het door denk je?
  Al met al was het wel heel lekker hoor. Ga het zeker vaker maken. Maar wil wel graag weten wat dat zuurtje kan zijn.

  Met vriendelijke groet,
  Fabienne

  1. Het zure komt inderdaad van de tamarinde, hoort in het gerecht. Je kunt dat naar eigen smaak meer in balans krijgen door extra suiker toe te voegen. Oestersaus kan, maar ik zou eerder de vissaus vervangen door sojasaus of alleen een beetje zout.. Oestersaus geeft toch wel een andere smaak.

 6. Kan het ook zonder (bruine ) suiker?
  En met volkoren noodles?
  Of verpest ik dan t hele recept ☺️

 7. Helaas viel mij de smaak erg tegen. Erg waterig. Ik vermoed dat de 200ml water te veel is.
  Thais eten is vaak zeer smaakvol. Dat vond ik hier niet terug.

Reacties zijn gesloten.