5x verrassende courgette recepten

Dit is de tijd dat de courgettes als de spreekwoordelijke paddenstoelen uit de grond schieten in menig moestuin. Het barst dus van de courgettes en dat heb ik zelf ook mogen ontdekken toen onze grote vriend T. steeds oogst uit eigen tuin bij ons kwam brengen. Hij houdt er zelf …

Dit is de tijd dat de courgettes als de spreekwoordelijke paddenstoelen uit de grond schieten in menig moestuin. Het barst dus van de courgettes en dat heb ik zelf ook mogen ontdekken toen onze grote vriend T. steeds oogst uit eigen tuin bij ons kwam brengen. Hij houdt er zelf namelijk niet van, maar gelukkig maak je er mij altijd blij mee! Mooie aanleiding om eens een blog te maken met 5 verrassende courgette recepten van mijn eigen blog.

1. Courgette spaghetti al ragù

Natuurlijk (of juist) kun je een traditionele ragù saus serveren met spaghetti of tagliatelle. Maar je kunt er ook voor kiezen om de saus eens te combineren met courgette spaghetti. Die je heel makkelijk zelf maakt met een keukenmachine of spirelli. De courgette spaghetti roerbak ik graag heel kort, zodat deze nog een beetje bite heeft.

2. Romige courgettesoep met zalmsnippers

Van courgette kun je echt zalige soepen maken. Zoals bijvoorbeeld deze romige courgettesoep met zalmsnippers. Ook kinderen zijn dol op deze soep.

3. Salade met gegrilde courgette, aubergine en borlotti bonen

In deze salade combineerde ik mijn geliefde courgette met een andere grote liefde, namelijk de aubergine. Een wonderbaarlijk duo, zeker als je ze beide eerst grilt. Samen met de borlotti bonen en buffelmozzarella maak je er een zalige salade van.

4. Sinaasappel-courgettecake

Zoete baksels maken met courgette, kan dat ook? Jazeker, en hoe! Deze verrukkelijke sinaasappel-courgettecake gaat je absoluut overtuigen.

5. Mexicaans gevulde courgette

Ik eindig met een van mijn favoriete manieren om courgette te bereiden en dat is namelijk gevuld. Hiermee kun je echt alle kanten op en het is een slimme manier om kinderen meer groente te laten eten. Maak bijvoorbeeld eens deze gevulde courgette met een Mexicaans tintje.

Bewaar deze recepten op Pinterest!

Wil je deze recepten opslaan zodat je ze later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Op zoek naar meer inspiratie voor courgette recepten? Kijk dan ook eens hier.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)