5x zomerse vegetarische pasta recepten

Mij maak je enorm blij met een zomerse vegetarische pasta als het buiten mooi weer is. Naast dat het (vaak) makkelijk is om te maken, is het een ideaal gerecht voor een dag geen vis of vlees en worden de kinderen er ook blij van. En met de kliekjes kun …

Mij maak je enorm blij met een zomerse vegetarische pasta als het buiten mooi weer is. Naast dat het (vaak) makkelijk is om te maken, is het een ideaal gerecht voor een dag geen vis of vlees en worden de kinderen er ook blij van. En met de kliekjes kun je de volgende dag heel goed lunchen. Allemaal voordelen dus en daarom heb ik mijn 5 favoriete zomerse vegetarische pasta recepten van de blog voor jullie verzameld.

  1. Romige tortellini met doperwten en wortel

Deze mild gekruide tortellini is perfect voor het hele gezin. Het zit boordevol groenten zoals doperwten en wortel en is heel makkelijk om te maken. Wil je er nog wat pit aan toevoegen, denk dan aan gerookt paprikapoeder of chilipoeder.

  1. Tagliatelle met geroosterde groenten

De groenten voor deze tagliatelle rooster je eerst in de oven en daarna maak je er een heerlijk geurende pastasaus van. Maak gerust wat extra van de saus zodat je die kunt invriezen voor drukke dagen.

  1. Bonen bolognaise

Een pasta bolognaise, maar dan met bonen in plaats van met gehakt. Wederom super makkelijk om te maken en kids zijn er gek op! In de zomer voeg ik nog extra basilicum toe als frisse touch.

  1. Pasta alla Norma met ricotta en rucola

Voor deze pasta alla Norma heb ik de blokjes aubergine mooi bruin gebakken en er daarna een heerlijke saus van gemaakt. Met nog wat ricotta en rucola is het feest compleet.

  1. Ravioli met broccoli en tuinbonen

Ik eindig met een heerlijke groene pasta. Deze ravioli wordt gecombineerd met flink wat groenten zoals broccoli en tuinbonen. Nog een scheutje room en wat Parmezaanse kaas erbij en je zit heerlijk te eten.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Mij maak je enorm blij met een zomerse vegetarische pasta als het buiten mooi weer is. Naast dat het (vaak) makkelijk is om te maken, is het een ideaal gerecht voor een dag geen vis of vlees en worden de kinderen er ook blij van. Pasta recepten voor: Romige tortellini met doperwten en wortel, Tagliatelle met geroosterde groenten, Bonen bolognaise, Pasta alla Norma met ricotta en rucola, Ravioli met broccoli en tuinbonen

Wil je meer inspiratie voor vegetarische recepten? Kijk dan ook eens op deze pagina.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)