Aardappel uit de oven met room en knoflook

We zitten nog middenin het valentijnsmenu en in deze blog deel ik het recept voor de decadente aardappel uit de oven die ik tijdens de kerstdagen maakte. Met twee soorten aardappel, room, knoflook en tijm maak je een van de meest hemelse bijgerechten. Smaakt zalig bij de ribeye met sherry-pepersaus. …

We zitten nog middenin het valentijnsmenu en in deze blog deel ik het recept voor de decadente aardappel uit de oven die ik tijdens de kerstdagen maakte. Met twee soorten aardappel, room, knoflook en tijm maak je een van de meest hemelse bijgerechten. Smaakt zalig bij de ribeye met sherry-pepersaus. En aangezien je daar toch ook al room voor gebruikt, kun je er net zo goed mee doorgaan in dit recept. Het is per slot van rekening meer een keer Valentijnsdag per jaar.

Wat je nodig hebt voor 2 personen als bijgerecht

– 200gr vastkokende aardappel
– 200gr zoete aardappel
– 2 teentjes knoflook
– 125ml slagroom
– boter
– zwarte peper
– zeezout
– 4 takjes tijm

decadente-aardappel-uit-de-oven-2

Wat je gaat doen

Bereiding: 25 minuten / Oven: 90-95 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Boen de vastkokende aardappel schoon onder de kraan of schil. De zoete aardappel schil je. Snijd vervolgens beide soorten aardappel in dunne plakken. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Pak een ovenschaal waar alle aardappelplakken rechtop inpassen en vet deze in met boter. Zet daarna alle plakken erin, om en om, en stop de plakjes knoflook ertussen.

Verwarm de slagroom op laag vuur in een steelpannetje en smelt daarin 10gr boter. Zet daarna gelijk het vuur uit en breng goed op smaak met peper en zout. Schenk dit mengsel daarna gelijkmatig over de aardappel heen. Vet de bovenkant van de aardappel nog een beetje extra in met boter. Gebruik daarvoor een kwastje.

Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet deze 60 minuten in de oven zodat de aardappel rustig kan garen. Haal daarna uit de oven en stop de takjes tijm tussen de aardappel. Kwast de bovenkant van de aardappel nog een keer in met boter en zet onafgedekt weer terug in de oven. Bak nog 30-35 minuten totdat de bovenkant een krokant korstje krijgt.

En daarna mag je keihard genieten.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)