Aardappelsalade met bleekselderij en ham

Wanneer je zin hebt in een vullende salade, maar niet lang in de keuken wilt staan is deze aardappelsalade met bleekselderij en ham een heerlijk gerecht. Je kunt ‘m ook perfect voorbereiden, een dag eerder of in de ochtend, en in de koelkast bewaren tot gebruik. De ham kun je prima vervangen door reepjes gerookte kipfilet of je maakt de aardappelsalade vegetarisch door de ham eruit te laten of te vervangen door krokant gebakken vegetarische spekjes.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 kg nieuwe of roodschillige aardappels, ongeschild en in blokjes
  • zeezout
  • 50 gr rozijnen
  • ½ sjalot, gesnipperd
  • 300 gr bleekselderij (1 struik), in kleine stukjes
  • 200 gr gekookte ham, in reepjes
  • handje bieslook, fijngehakt + extra
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 1 el crème fraîche
  • zwarte peper
  • serveer erbij: volkoren- of speltcrackers

Wat je gaat doen

Bereiding: 25 minuten

1. Kook de aardappels net gaar in een bodempje water met zout in 12 – 15 minuten, giet af en spoel na met koud water.

2. Week de rozijnen 10 minuten in een bakje met warm water.

3. Meng de sjalot, bleekselderij, ham en bieslook in een grote schaal.

4. Klop in een kommetje de Griekse yoghurt, mayonaise, mosterd en crème fraîche tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.

5. Giet de rozijnen af en druk het water eruit, meng met de aardappels en dressing door de overige ingrediënten. Proef en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.

6. Garneer met fijngehakte bieslook en serveer met volkoren- of speltcrackers.

Recept & fotografie: Francesca

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
Bestel 'm in de pre-order

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *