Ananas sorbetijs met selderij-citroen pesto

Een paar weken geleden kreeg ik van mijn moeder een enorme stapel Cucina Italiana’s. Mijn moeder is gek op de Italiaanse keuken en zij verslindt deze kooktijdschriften. En laat ik daar nou ook gek op zijn. Ik bladerde een nummer uit 2009 door en vond daar dit geweldige recept voor …

Een paar weken geleden kreeg ik van mijn moeder een enorme stapel Cucina Italiana’s. Mijn moeder is gek op de Italiaanse keuken en zij verslindt deze kooktijdschriften. En laat ik daar nou ook gek op zijn. Ik bladerde een nummer uit 2009 door en vond daar dit geweldige recept voor ananas sorbetijs met selderij-citroen pesto. Ik was enorm benieuwd naar de smaakcombinatie en ben gelijk aan het koken geslagen. En wat een enorme verrassing was dit! Heerlijk fruitig sorbetijs met een kruidige tegenhanger van de pesto en een licht zuurtje van de citroen. Hiermee ga je op zeker indruk maken tijdens een diner thuis of geniet er gewoon lekker zelf van.

Wat je nodig hebt voor 4-6 personen

– 500gr vers ananas vruchtvlees in stukjes
– 200gr fijne suiker
– 3 eiwitten van scharreleieren
– 2 (biologische) citroenen
– 30gr rietsuiker
– 40gr pijnboompitten
– 10 selderijblaadjes en een paar extra om te serveren
– 1el ongezouten en gepelde pistachenootjes

Wat je gaat doen

1 dag van te voren
Pureer de stukjes ananas met 150ml water en 150gr fijne suiker. Schenk dit in de ijsmachine en zet aan. De ijsmachine heeft ongeveer 30 minuten nodig om hier ijs van te maken. Klop in de tussentijd de eiwitten stijf met de resterende 50gr fijne suiker en voeg dit 5 minuten voordat het ijs klaar is toe aan de ijsmachine. Schep het ijs over in een bak en zet in de diepvries tot gebruik.

Op de dag zelf
Boen de citroenen schoon onder water en haal de schilletjes eraf. Een handige tool hiervoor is een citroenmesje. Met een scherp mesje kan het ook, let alleen goed op dat je niet het wit mee schilt, want dat is bitter.

Verwarm 40ml water in een steelpannetje en los hier de rietsuiker in op. Blancheer de citroenschillen in een ander pannetje in een laagje kokend water. Giet de citroenschillen af.

Pureer de citroenschillen met de rietsuiker siroop, het sap van 1 citroen, de pijnboompitten, selderijblaadjes en pistachenoten tot een romige selderij-citroen pesto.

Serveer het ananasijs met de pesto en garneer met een blaadje selderij en eventueel nog een paar pistachenoten.

Ananas sorbetijs met selderij-citroenpesto_2

En dan hoop ik dat je nog wat overhoudt, want de volgende dag wil je vast nog een bakje 🙂

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca