Een zachte, luchtige appelcake met onder andere amandelen, geweekte cranberries en bomvol plakjes appel. Daar mogen ze mij voor wakker maken! En laat ik daar nou vandaag een heerlijk recept voor hebben.
Ik liet me inspireren door de cranberry-amandeltaart uit het winterkookboek van Bio aan Huis. Sinds een half jaar heb ik een abonnement bij ze en ontvang ik tweewekelijks op woensdagmiddag de biologische groente- en fruitbox. Naast dat de kwaliteit van het groente en fruit ontzettend goed is, stimuleert het me nog meer om met de seizoenen mee te koken. En het haalt me ook uit mijn comfort zone. Want zelf koop ik niet zo snel bijvoorbeeld aardperen of schorseneren. Maar als ze dan toch in mijn box zitten, ga ik er wel mee aan de slag. En ontdek ik weer hoe lekker het is om ze te verwerken in gerechten. En ik leer veel, omdat bioboerin Shaula veel tijd besteed aan het delen van tips en wetenswaardigheden over alle producten. En als je wilt kun je ook nog biologisch brood, zuivel en andere levensmiddelen mee bestellen. Ze leveren bijna in heel Zuid-Holland en meer informatie vind je hier.
Shaula, ik heb je recept iets aangepast en maakte er mijn eigen versie van op basis van wat ik in huis had en waar mijn smaak zin in had. Dank je wel voor de inspiratie en voor het kookboek wat ik cadeau kreeg. Heel fijn kookboek wat me meer inspiratie geeft om te koken met de echte, Hollandse wintergroenten.