Minestrone babyhapje met mini sterretjes pasta

Koken voor de allerkleinsten kan nog weleens een uitdaging zijn, ik schreef er niet voor niet een heel boek over ;-). Maar veel belangrijker is dat leren proeven en eten een prachtige ontdekkingsreis is om samen met je kleintje te maken. Zo maakte ik dit minestrone babyhapje met veel groenten en mini pasta. Heerlijk van smaak voor je mini en een kommetje vol ontdekkingen.

Want nieuwe smaken, kleuren, geuren en texturen zijn een feest! De ene keer zal het babyhapje met meer gejuich ontvangen worden dan de andere keer, maar dat hoort erbij. Al op hele jonge leeftijd wordt het smaakfundament voor de rest van je kindjes leven gelegd. Ik weet er inmiddels alles van met twee kleine lekkerbekken in huis, en ik blijf het een magisch proces vinden.

Wat je nodig hebt

Leeftijd: vanaf 6 maanden
Hoeveelheid: minimaal 8 porties
Invriezen: ja

  • 80 gr wortel
  • 160 gr courgette
  • 1 zoete puntpaprika
  • 40 gr bleekselderij
  • 2 el olijfolie
  • 1 blik (400 ml) tomatenblokjes zonder toegevoegd zout
  • 1 laurierblad
  • 150 gr mini (sterretjes) pasta
  • 2 takjes basilicum, blaadjes grof gehakt

Wat je gaat doen voor het minestrone babyhapje

Bereiding: 25 minuten

  1. Was de groenten en basilicum goed.
  2. Schil de wortel, verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd alle groenten grof. Maal ze daarna fijn in de keukenmachine, fijnsnijden kan ook.
  3. Verhit een soeppan en bak de groenten 3 minuten in de olie.
  4. Schenk het blik tomatenblokjes + 500 ml water erbij, voeg het laurierblad toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten pruttelen.
  5. Roer de mini pasta erdoor en kook mee volgens de tijd die op de verpakking staat.
  6. Roer de laatste minuut de basilicum erdoor en haal het laurierblad eruit.
  7. Pureer voor de allerkleinsten helemaal fijn met de keukenmachine of staafmachine.
  8. Invriezen? Laat afkoelen en vries binnen 1 uur afgedekt per portie in.

Variatietips voor kinderen vanaf 1 jaar

– In stukjes snijden in plaats van pureren.
– Toevoegen van knoflook, ui of prei aan de groenten.
– Meer kruiden toevoegen zoals gedroogde oregano.
– Zoutarme bouillon gebruiken in plaats van water.
– Kleine gehaktballetjes of geraspte mozzarella toevoegen.
– Serveren met stukjes brood om te dopen.

Hopelijk gaat jouw kindje net zo genieten van dit minestrone babyhapje, net als mijn testpanel :-).

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca