Bakkeljauw stoofschotel van Miljuschka

Gisteren was ik te gast bij Miljuschka in haar programma Cook it Forward op 24Kitchen en ik vond het razend gezellig. Heb je het programma niet gezien? Dan is er altijd nog de verkorte versie die op het YouTube kanaal van 24Kitchen te vinden is. Naast kletsen, want Mil kan …

Gisteren was ik te gast bij Miljuschka in haar programma Cook it Forward op 24Kitchen en ik vond het razend gezellig. Heb je het programma niet gezien? Dan is er altijd nog de verkorte versie die op het YouTube kanaal van 24Kitchen te vinden is.

Naast kletsen, want Mil kan er wat van, werd er natuurlijk ook gekookt. En hoe! Ze had een waanzinnig gerecht voor me bedacht met bakkeljauw, kokkels en bami. Het recept daarvan moet ik echt met jullie delen. Ik ga ‘m binnenkort zelf ook nog een keer maken, ik heb begrepen dat mijn schoonfamilie ook wil proeven ;-).

Wat je nodig hebt voor 4 personen

    • 250 gr bakkeljauw
    • 1  ui
    • 2  teentjes knoflook
    • zonnebloemolie
    • 300 ml tomatenpassata
    • 1 madame Jeanette
    • 500 gr kousenband
    • 500 gr kokkels
    • 300 g Chinese mie
    • 1  ui
    • 2  teentjes knoflook
    • 1 cm verse gember
    • 1  rode peper
    • 4 el ketjap
    • 4 el sojasaus

Wat je gaat doen

Voorbereiding: 24 uur / Bereiding: 30 minuten

    1. Week de bakkeljauw 24 uur in koud water en ververs het water om de 3 – 4 uur. Haal de bakkeljauw uit het water, dep goed droog en snijd in blokjes.
    2. Pel en snipper 1 ui. Pel en snijd 2 teentjes knoflook fijn. Verhit een hapjespan en bak de bakkeljauw circa 3 minuten in een scheutje olie. Voeg de ui en knoflook toe en fruit kort mee. Blus af met passata, voeg de madame Jeanette (heel) toe en stoof het geheel circa 20 minuten met het deksel op de pan.
    3. Maak intussen de kousenband schoon en snijd in gelijke stukken. Haal na 15 minuten stoven de madame Jeanette uit de pan, roer de kousenband erdoor en gaar circa 5 minuten mee. Schep de kokkels erdoor en verwarm ze met deksel op de pan circa 5 minuten tot ze openstaan en gaar zijn.
    4. Kook intussen de Chinese mie gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
    5. Pel en snipper 1 ui, pel en snijd 2 teentjes knoflook fijn, schil en rasp de gember en snijd de rode peper in ringetjes. Verhit voor de bami een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, gember en peper. Giet de bami af en meng door het uimengsel. Breng op smaak met ketjap en sojasaus.
    6. Serveer de bami met de bakkeljauwstoof in diepe borden en geniet!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca