Bakkeljauw stoofschotel van Miljuschka

Gisteren was ik te gast bij Miljuschka in haar programma Cook it Forward op 24Kitchen. Mijn debuut! En ik vond het razend leuk. Heb je het programma niet gezien? Dan is er altijd nog de verkorte versie die op het YouTube kanaal van 24Kitchen te vinden is.

Naast kletsen, want Mil kan er wat van, werd er natuurlijk ook gekookt. En hoe! Ze had een waanzinnig gerecht voor me bedacht met bakkeljauw, kokkels en bami. Het recept daarvan moet ik echt met jullie delen. Ik ga ‘m binnenkort zelf ook nog een keer maken, ik heb begrepen dat mijn schoonfamilie ook wil proeven 😉

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 250 gr bakkeljauw
  • 1  ui
  • 2  teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 300 ml tomatenpassata
  • 1  madame Jeanette
  • 500 gr kousenband
  • 500 gr kokkels
  • 300 g Chinese mie
  • 1  ui
  • 2  teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1  rode peper
  • 4 el ketjap
  • 4 el sojasaus
bakkeljauwstoofschotel-van-miljuschka-2

Wat je gaat doen

Voorbereiding: 24 uur / Bereiding: 30 minuten

  1. Week de bakkeljauw 24 uur in koud water en ververs het water om de 3 – 4 uur. Haal de bakkeljauw uit het water, dep goed droog en snijd in blokjes.
  2. Pel en snipper 1 ui. Pel en snijd 2 teentjes knoflook fijn. Verhit een hapjespan en bak de bakkeljauw circa 3 minuten in een scheutje olie. Voeg de ui en knoflook toe en fruit kort mee. Blus af met passata, voeg de madame Jeanette (heel) toe en stoof het geheel circa 20 minuten met het deksel op de pan.
  3. Maak intussen de kousenband schoon en snijd in gelijke stukken. Haal na 15 minuten stoven de madame Jeanette uit de pan, roer de kousenband erdoor en gaar circa 5 minuten mee. Schep de kokkels erdoor en verwarm ze met deksel op de pan circa 5 minuten tot ze openstaan en gaar zijn.
  4. Kook intussen de Chinese mie gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  5. Pel en snipper 1 ui, pel en snijd 2 teentjes knoflook fijn, schil en rasp de gember en snijd de rode peper in ringetjes. Verhit voor de bami een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, gember en peper. Giet de bami af en meng door het uimengsel. Breng op smaak met ketjap en sojasaus.
  6. Serveer de bami met de bakkeljauwstoof in diepe borden en geniet!
francesca-kookt-miljuschka-cook-it-forward-24kitchen

Laten jullie me weten hoe het gesmaakt heeft? En de groeten van Miljuschka!

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Bakkeljauw stoofschotel van Miljuschka”

    1. In naam van Francesca: Ik vond het erg tof dat Miljuschka dit recept voor me had bedacht en daarom deel ik ‘m graag. Maar natuurlijk bestaat deze blog voornamelijk uit eigen recepten. Dank voor het mooie compliment 🙂

  1. Dag Francesca,
    Heb jouw recept van kokkels en andere zeevruchten bij de visboer besteld. Lijkt mij erg lekker.
    Mijn vraag aan jou is of ik naam en adres kan krijgen van de woning alwaar je dit recept bereidt hebt??
    met vriendelijke groet Floor