4 van 9 stemmen

Biefstuk uit de wok met shiitake en aubergine

25 minuten
Hoofdgerecht
Aziatisch

Afgelopen week konden jullie mijn tips voor het wokken lezen en vandaag maak ik de tips compleet met een heerlijk wokrecept! Deze biefstuk uit de wok met shiitake, aubergine en noedels is een van mijn favorieten om thuis te maken. Snel bereid, goed op smaak en met een goede balans …

Afgelopen week konden jullie mijn tips voor het wokken lezen en vandaag maak ik de tips compleet met een heerlijk wokrecept! Deze biefstuk uit de wok met shiitake, aubergine en noedels is een van mijn favorieten om thuis te maken. Snel bereid, goed op smaak en met een goede balans tussen vlees en groenten. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 1 biefstuk, circa 200 gr
  • zonnebloemolie
  • sojasaus
  • 1 tl maïzena
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 2 stengels lente-ui
  • 250 gr shiitake
  • 1 aubergine
  • 200 - 250 gr noedels naar keuze, ik koos voor udon noedels
  • oestersaus
  • sesamolie
  • 1 el geroosterd sesamzaad

Aan de slag!

  • Snijd de biefstuk eerst in de lengte doormidden en snijd iedere helft in dunne plakjes. Klop 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 eetlepel sojasaus en de maïzena door elkaar in een kom tot een marinade zonder klontjes. Schep de plakjes biefstuk erdoor en laat een minuut of 10 staan.
  • In de tussentijd hak je de knoflook fijn, schil en hak je de gember fijn en snijd je de lente-ui in dunne ringetjes. De shiitake snijd je in grove stukken en de aubergine in kleine blokjes.
  • Bereid ook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel daarna met koud water na en zet klaar voor later.
  • Verhit je wokarang rustig en schenk direct 3 eetlepels zonnebloemolie in de pan. Voeg daar de fijngehakte knoflook en gember en 2/3 van de lente-ui aan toe. Terwijl de olie opwarmt, kun je dan rustig de ingrediënten fruiten en de olie op smaak brengen. Als ze even gefruit zijn, schep je ze uit de pan. Maar laat de olie wel in de pan.
  • Zet daarna het vuur hoger en wok de plakjes biefstuk snel op hoog vuur, zodat ze aan beide kanten zijn dichtgeschroeid. Haal daarna uit de pan.
  • Voeg eventueel nog een scheutje olie toe en wok nu de shiitake en aubergine op hoog vuur tot beide zachter worden, maar nog wel een bite hebben. In 2 tot 3 minuten ben je daarmee wel klaar.
  • Zet het vuur wat lager en schenk 2 eetlepels sojasaus en 2 eetlepels oestersaus bij de groenten en voeg ook het gefruite knoflookmengsel toe. Schep alles goed om en laat kort pruttelen.
  • Nu gaan de noedels erdoor, schep alles goed om en verwarm de noedels. Proef daarna en voeg naar eigen wens nog extra sojasaus of oestersaus toe. Als laatste schep je de plakjes biefstuk erdoor en 1 tl sesamolie (of meer naar smaak). Die hoeven maar heel kort verwarmd te worden.
  • Serveer de biefstuk uit de wok op borden en garneer met sesamzaad en de resterende ringetjes lente-ui. Eet smakelijk!

Notities

  • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bereiding: 25 minuten.

Recept: Francesca, Fotografie: Janneke Post

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)