5 van 2 stemmen

Lemon curd mousse met blauwe bessen en pistache

20 minuten
Nagerecht
Pasen

Groot fan ben ik van toetjes die je helemaal kunt voorbereiden en zo uit de koelkast tovert. Deze lemon curd mousse met blauwe bessen en pistache is daar een mooi voorbeeld van. Je kunt de lemon curd mousse al een dag eerder maken en vlak voor serveren garneer je de …

Groot fan ben ik van toetjes die je helemaal kunt voorbereiden en zo uit de koelkast tovert. Deze lemon curd mousse met blauwe bessen en pistache is daar een mooi voorbeeld van. Je kunt de lemon curd mousse al een dag eerder maken en vlak voor serveren garneer je de bakjes nog even dan ben je al klaar. De mousse is ook nog eens heel makkelijk te maken, dus dubbele winst!

Je kunt het maken van zelfgemaakte lemon curd, maar je kunt het ook in de supermarkt kopen, dan ben je extra snel klaar. Geniet van deze heerlijke lemon curd mousse!

Zelf je lemon curd maken? Hier vind je het recept.

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom, koud
  • 30 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gr roomkaas, op kamertemperatuur
  • 300 gr lemon curd
  • 50 gr blauwe bessen
  • 1 el pistachenoten, ongezouten en ongeroosterd, fijngehakt
  • 6 kleine blaadje (of topjes van de takken) verse munt

Ook nodig

  • stand- of handmixer
  • garde
  • handig om te hebben: spuitzak met gladde spuitmond (als je dit niet in huis hebt, kun je de mousse ook met een lepeltje in de bakjes scheppen)
  • 4 – 6 mooie glazen bakjes of kleine glazen

Aan de slag!

  • Meng de 250 ml slagroom, 30 gr suiker en inhoud van het zakje vanillesuiker in een kom en klop helemaal stijf.
  • Roer in een tweede kom de 100 gr roomkaas eerst los en voeg daarna 175 gr lemon curd toe. Klop dit goed door elkaar met een garde tot een homogeen mengsel zonder klontjes.
  • Spatel de stijfgeklopte slagroom rustig door het lemon curd mengsel heen tot het volledig is opgenomen. Schep de lemon curd mousse daarna in een spuitzak. Als je geen spuitzakken in huis hebt, kun je de mousse ook met een lepeltje over de bakjes of glaasjes verdelen.
  • Roer de overgebleven 125 gr lemon curd eerst los in een kommetje. Maak vervolgens bodempjes lemon curd in de bakjes of glaasjes en spuit daar een royale hoeveelheid van de lemon curd mousse op. Als je dit nagerecht voorbereid is dit het moment dat je ze afdekt en in de koelkast zet tot gebruik. Zet de bakjes sowieso minstens 2 uur in de koelkast om te koelen.
  • Vlak voor serveren garneer je ze met een dotje lemon curd en daar leg je 3 blauwe bessen op. Steek er een klein blaadje of topje muntblaadjes in. Bestrooi subtiel met je fijngehakte pistachenoten en klaar is je dessert.

Notities

  • Met dit recept maak je een nagerecht voor 4 – 6 personen (afhankelijk van hoe groot je bakjes zijn).
  • Je kunt de bakjes met mousse al een dag eerder voorbereiden en bewaren in de koelkast. Het garneren met een dotje lemon curd, de blauwe bessen, pistache en blaadjes munt doe je vlak voor serveren.
  • Bereiding: 20 minuten + koelen

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)