Broodje Surinaamse worst

Een broodje Surinaamse worst is misschien wel het favoriete ontbijt van The Mr. Ik zie tenminste altijd een glimlach van oor tot oor als ik hiermee aankom. Eigenlijk is het heel simpel om te maken en je kunt er de hele dag mensen blij mee maken. Als een stevig ontbijt in de ochtend, tijdens de lunch of ‘s avonds bij een pan zelfgemaakte soep. Voor kinderen is dit ook een top recept!

Wat je nodig hebt voor 4 broodjes

– 1 blik worstjes (knakworstjes van varken, kip, rund, biologisch of vega…kies wat je zelf graag wilt)
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 2 tomaten
– 1el plantaardige olie
– 1 Surinaams klein maggiblokje
– snufje gemalen piment
– snufje zwarte peper
– 25ml ketchup (mijn favoriete ketchup hiervoor is Crick’s of je maakt ‘m zelf met dit recept)
– 25ml water
– 4 sneetjes boerenbrood of Surinaamse puntjes
– om te garneren: gehakte selderij en eventueel extra ketchup

Wat je gaat doen

Bereiding: 15 minuten
Wachttijd: 5-8 minuten

Spoel de worstjes af in een vergiet. Snijd kleine worstjes schuin doormidden. Grote worstjes halveer je eerst en snijd je daarna schuin doormidden. Snipper de ui en knoflook fijn (of gooi het in een hakmolentje) en snijd de tomaten in blokjes.

Verhit wat olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook 1 minuut. Verkruimel het maggiblokje erboven en strooi de piment en zwarte peper erbij. Roer dit goed door en laat nog een minuutje bakken. Schep de worstjes erbij en bak kort mee op medium vuur. Daarna komen de stukjes tomaat erbij en die bak je een minuut terwijl je regelmatig omschept. Roer de ketchup en water erdoor, zet het vuur laag en laat 5-8 minuten zacht pruttelen. Proef daarna en breng eventueel op smaak, maar waarschijnlijk is dat niet nodig.

Serveer je worstjes op boerenbrood of puntjes, strooi er wat gehakte selderij over en eventueel nog een klein scheutje ketchup. Gewoon voor de lekker 🙂 Geniet ervan!

Broodje Surinaamse worst_2

Benieuwd naar meer Surinaamse recepten? Kijk dan hier voor een volledig overzicht.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Broodje Surinaamse worst”

  1. Net gemaakt als lunch voor mijn zoon (21) en mijzelf. Helaas kan ik hier in het dorp geen surinaamse bouillonblokjes krijgen, dus een half kippenbouillonblokjes gebruikt. Weet dat dat niet hetzelfde is, maar ondanks dat toch een heerlijk smakelijk broodje.

  2. Haha. Geweldig dit! Ik zoek al zo lang naar de juiste samenstelling. Mijn vader zegt altijd ‘Ik doe ook maar wat’. En ondanks dat ik hem geloof vind ik het toch wel fijn om een basis te hebben. Bedankt Francesca!

  3. Wat bedoel je eigenlijk met Surinaamse bouillonblokjes? De blokjes die ik in Suriname heb gekocht, zijn geel van verpakking en met een kip erop,en t ruikt naar garnalen 😀 Bedoel je die? Haha. Of de gewone maggieblokjes van onze supermarkt (rood/gele verpakking).