Bruschetta met ansjovis, rucola en balsamico tomaatjes

Ik ontdekte dit recept tijdens een lunch in de Toscane. Niet door te proeven, maar door het verhaal dat een vriend mij vertelde erover. Ik kon de smaken van de ansjovis, rucola en balsamico bijna proeven en noteerde de combinatie gelijk in mijn boekje. Afgelopen week was het moment daar …

Ik ontdekte dit recept tijdens een lunch in de Toscane. Niet door te proeven, maar door het verhaal dat een vriend mij vertelde erover. Ik kon de smaken van de ansjovis, rucola en balsamico bijna proeven en noteerde de combinatie gelijk in mijn boekje. Afgelopen week was het moment daar om ze ook echt eens te maken. Als onderdeel van de antipasti tijdens een lunch. En wat ben ik blij dat ik ze heb gemaakt, want deze bruschetta met ansjovis, rucola en balsamico tomaatjes is geweldig lekker. Voor dit recept is het essentieel dat je goede ingredienten gebruikt. Smakelijke tomaten, kruidige rucola, goede kwaliteit balsamico en ansjovis. Een tripje naar de groenteboer en delicatessenwinkel kan dan zeker geen kwaad.

Wat je nodig hebt voor 8 bruschetta

– 16 smakelijke cherrytomaten
– 4el balsamicoazijn (deze gebruik ik altijd)
– 8 sneetjes boeren- of desembrood
– boter
– 1 potje ansjovis van 80-100 gram (dit was het potje wat ik gebruikte)
– plukje rucola
– gemalen zwarte peper

bruschetta-met-ansjovis-rucola-en-balsamico-tomaatjes-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten / Wachttijd: 20 minuten

Halveer de cherrytomaten en doe ze in een steelpannetje. Schenk de balsamicoazijn erbij en breng aan de kook. Laat op heel zacht vuur pruttelen totdat de cherrytomaten zacht zijn, zet het vuur uit en laat afkoelen. Giet af in een vergiet en bewaar in een bakje (eventueel in de koelkast) tot gebruik.

Verwarm de oven voor op 200 graden en besmeer de sneetjes brood met een flinke laag boter. Leg ze daarna in de oven en bak circa 10 minuten af totdat ze krokant en goudbruin zijn. Laat in de tussentijd de ansjovis uitlekken in een vergiet.

Haal de broodjes uit de oven en leg op een schaal of houten plank. Verdeel de ansjovis over de broodjes, ongeveer 2 tot 3 filets per sneetje. Maak de rucola wat fijner door het te scheuren met je handen en leg een plukje op ieder broodje. Hierop schep je wat van de balsamico tomaatjes. Nog een klein snufje peper ervoor en serveer direct. De bruschetta’s hebben trouwens verder geen zout nodig, want de ansjovis is al zout genoeg.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)