Pastasalade met tonijn, sardines en tomaat

Hallo vanaf de camping! We zitten hier nu bijna een week op Camping Il Collaccio in Preci, Umbrië. Je mag het bijna geen kamperen noemen, want we verblijven in een luxe safaritent van Eurocamp. Met keukentje, barbecue en veranda met uitzicht over de bergen. Het lijkt wel een sprookje als …

Hallo vanaf de camping! We zitten hier nu bijna een week op Camping Il Collaccio in Preci, Umbrië. Je mag het bijna geen kamperen noemen, want we verblijven in een luxe safaritent van Eurocamp. Met keukentje, barbecue en veranda met uitzicht over de bergen. Het lijkt wel een sprookje als ik ’s ochtends naar buiten kijk. Op dit moment trekt de mist weg en we maken ons op voor de laatste dag met heerlijk weer en nog lekkerder eten.

eurocamp-camping-il-collaccio

Er zit een fantastisch restaurant op de camping, maar we koken ook veel zelf. Met wat simpele ingrediënten, en dan zit je in Italië goed, kun je namelijk makkelijk en snel de heerlijkste gerechten op tafel toveren. Een koude pastasalade bijvoorbeeld. Lekker als lichte avondmaaltijd en met de restjes kun je de volgende perfect lunchen. Deze pastasalade met tonijn, sardines en tomaat maakte ik een paar weken geleden thuis, maar deze is ook zeer geschikt voor op de camping. Maak er je eigen variatie van gebaseerd op het aanbod op de markt of in de supermarkt op je vakantieadres. Genieten!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 400gr pasta naar keuze (ik gebruikte rigatoni)
– zeezout
– 4el ricotta of Hüttenkäse
– flinke scheut olijfolie extra vergine
– 1 blikje tonijn
– 1 blikje sardines
– 100gr cherrytomaten
– 100gr doperwten uit de diepvries
– bosje dille
– bosje basilicum
– zwarte peper

pastaslade-met-tonijn-sardines-en-tomaat-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten

Kook de pasta al dente in goed gezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel na met koud water.

Terwijl de pasta kookt, maak je de ‘dressing’ in een kom. Meng de ricotta met een flinke scheut olijfolie. Giet de tonijn en sardines eventueel af en scheur in stukken met 2 vorken, dit kan in de schaal. Halveer de cherrytomaten en roer erdoor samen met de doperwten (die kunnen er gewoon bevroren in). Hak de dille en basilicum grof en roer erdoor. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.

Meng de dressing door de pasta heen. Dit kan in de kom als die groot genoeg is of anders gaat alles weer terug in de pan waar je de pasta in hebt gekookt. Dat scheelt weer afwas. Laat de pastasalade een half uurtje staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Of maak ‘m eerder op de dag en bewaar in de koelkast tot serveren.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)