Salade met spinazie en meer goede dingen

Op dag 3 van onze 7-dagen detox mocht er weer echt vast voedsel worden gegeten. Een salade tijdens de lunch en eentje tijdens het avondeten. Yes, daar werd ik blij van! Deze salade maakte ik voor de lunch en verrassend genoeg miste ik niet eens zout en andere specerijen in …

Op dag 3 van onze 7-dagen detox mocht er weer echt vast voedsel worden gegeten. Een salade tijdens de lunch en eentje tijdens het avondeten. Yes, daar werd ik blij van! Deze salade maakte ik voor de lunch en verrassend genoeg miste ik niet eens zout en andere specerijen in de dressing. Het was een heerlijk en gezond gerecht. Top voor een detox, maar ook als je een keer licht wilt lunchen.

Wat je nodig hebt voor 2 personen:
2 handen vol spinazie (ik heb wilde spinazie gebruikt, omdat ik die een lekkere bite vind hebben)
6 wortels
2 stengels bleekselderij
8 cherry tomaatjes
1/2 avocado
2 takjes peterselie (alleen de blaadjes)
1/2el chiazaad (kun je ook weglaten als je dit niet in huis hebt)
klein scheutje sesamolie
klein scheutje witte balsamicoazijn of gewone azijn

Wat je gaat doen:
Leg de spinazie blaadjes als een bloem op een bord. Als je de salade in een schaal wilt maken, hak dan de blaadjes eerst grof en doe ze daarna in de schaal. 

Rasp de wortels en bleekselderij grof in de keukenmachine of met een handrasp. Meng dit door elkaar en leg bovenop de spinazie. 

Snijd de cherry tomaatjes in 4en, snijd de avocado in dunne plakjes en hak de peterselie fijn. Strooi deze ingredienten erover samen met het chia zaad. Besprenkel met sesamolie en de azijn en je bent klaar om te serveren.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer