Doperwtenspread met munt en basilicum

Mijn kookdagen voor de blog plan ik sinds kort in samen met vriendinnetje Wendy van DeedyLicious. Ik kook en zij regelt de styling en foodfotografie. Zalig vind ik dat. Fotograferen vind ik inmiddels best leuk, maar het is nog steeds niet mijn grote liefde. Koken wel en ik vind het …

Mijn kookdagen voor de blog plan ik sinds kort in samen met vriendinnetje Wendy van DeedyLicious. Ik kook en zij regelt de styling en foodfotografie. Zalig vind ik dat. Fotograferen vind ik inmiddels best leuk, maar het is nog steeds niet mijn grote liefde. Koken wel en ik vind het heerlijk om een dag in de keuken te staan zonder na te hoeven denken hoe ik iets op de foto zet. Sterker nog, ik wil de foto’s pas aan het einde van de dag zien, zoveel vertrouwen heb ik in haar 😉

Ook fijn is dat Wendy een prima potje kan koken! Dus als ik even wil sparren of tijd te kort kom, springt ze net zo makkelijk de keuken in vanachter haar camera. Zoals met deze doperwtenspread waarvoor ik alle ingrediënten al wel had bedacht (min of meer), maar Wendy maakte er een geheel van met de munt, basilicum en citroensap. Geweldig lekker op een cracker, boterham, als dip voor rauwkost of op een toastje in combinatie met feta of geitenkaas. Of smeer als basis op een wrap en beleg daarna met rauwkost en gekookt ei.

Wat je nodig hebt voor een bakje vol

  • 400 gr diepvries doperwten
  • 7 takjes munt, alleen de blaadjes
  • 4 takjes basilicum, alleen de blaadjes
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • sap van 1/2 citroen
  • zwarte peper
  • zeezout

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 minuten

1. Blancheer de doperwten 2 – 3 minuten in kokend water. Giet af en spoel na met koud water.

Tip: je kunt de spread ook maken met verse doperwten in het seizoen, deze moet je alleen iets langer blancheren.

2. Meng de doperwten met de blaadjes munt, basilicum, olijfolie en citroensap in een keukenmachine of hakmolen en maal helemaal fijn tot een spread. Is de spread volgens jou nog iets te droog? Voeg dan extra olijfolie of een scheutje water toe.

3. Schep de doperwtenspread over in een bakje en breng op smaak met peper en zout.

Tip: In een goed afgesloten bakje is deze doperwtenspread zeker 1 week houdbaar in de koelkast.

Recept & fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)