Eetdagboek #2 – Kilo chicken wings als lunch

Vinden jullie wel leuk hè, zo’n eetdagboek? Tenminste, als ik de reacties moet geloven die ik heb ontvangen op de eerste. Tof dat jullie zo enthousiast zijn! Gelukkig vind ik het ook leuk om te schrijven dus ik blijf hier nog wel even doorgaan. Benieuwd of ik me deze week …

Vinden jullie wel leuk hè, zo’n eetdagboek? Tenminste, als ik de reacties moet geloven die ik heb ontvangen op de eerste. Tof dat jullie zo enthousiast zijn! Gelukkig vind ik het ook leuk om te schrijven dus ik blijf hier nog wel even doorgaan. Benieuwd of ik me deze week wat meer heb weten in te houden?

Maandag

Het is maandagochtend en ik heb haast! Snel koffie en een boterham met pindakaas waarna ik om 8 uur naar de Appie ren om boodschappen te halen. Ik krijg met de lunch een filmploeg over de vloer voor een studentenproject en dan is de bedoeling dat mijn keuken er nog enigszins toonbaar uitziet en ik ook heel professioneel iets voor de lunch heb voorbereid wat ze kunnen filmen. Ik ben sneller klaar dan ik dacht en maak ook alvast het avondeten klaar, boerenkool met rookworst in een pannetje dat gelijk mijn budget recept voor de volgende dag is.

Francesca Kookt_eetdagboek 2_1

Voor het filmen maak ik een salade met gegrilde aubergine, courgette, borlotti bonen en mozzarella. De studenten eten daarna stilzwijgend en braaf hun bordje leeg. Ik probeer ze ook nog wat tips te geven voor het studentenkoken met een klein budget, wie weet is er nog wat van blijven hangen. Tussendoor eet ik nog een appel, banaan en drink veel water en ‘s avonds eten we ons boerenkool pannetje leeg. The Mr. was niet helemaal voldaan en bestelt nog een broodje shoarma. De man heeft blijkbaar zin in vlees en ik bestel er daarom nog maar een pita kaas bij. Die eet ik natuurlijk met sambal. De fairtrade badjak, mijn meest recente verslaving. Als toetje eet ik 2 absoluut niet lekkere stukjes zeebanket, niet de vis maar de chocolade.

Dinsdag

Alweer een drukke dag voor de boeg. Ik ga namelijk een heleboel spullen naar mijn nieuwe kantoor verhuizen (yeah). Ik maak ‘s ochtends een kommetje met teff, kokosmelk en stukjes dadel en begin in te pakken met een kop koffie erbij. Na de eerste lading verhuisd te hebben is het tijd voor een bezoekje aan de Ikea voor een nieuwe bureaustoel, kast en teveel ander spul wat niet op mijn lijstje stond. Ik eet er een bordje gravad lax met een verse jus bij.

Francesca Kookt_eetdagboek 2_2

‘s Avonds maak ik een van mijn succesrecepten van de blog, het ultieme comfort food: pasta ovenschotel met tonijn. Meer dan genoeg om de volgende dag ook van te eten. Scheelt mij weer nadenken in al deze drukte.

Francesca Kookt_eetdagboek 2_3

In diezelfde kast waar ik de dag ervoor het zeebanket vond, liggen ook nog 2 mon cherie (wie kent ze niet) chocolaatjes en die zijn ‘s avonds opperdepop.

Woensdag

De dag begint met een kommetje homemade granola met kokosmelk en banaan. Daarna naar Rotterdam voor opnames en via huis (apepak uit en verhuiskleren weer aan) weer naar kantoor.

Francesca Kookt_eetdagboek 2_4

Tussendoor lunch ik met een allegaartje; appel, stuk kaas, een cracker, thee en mueslireep. Officieel geen lunch en ik drink en eet tussendoor ook slecht, maar ik wil nu echt even de boel op de rit zetten in het nieuwe kantoor zodat ik weer rustig aan het werk kan. En dan vergeet ik te eten of ik heb minder trek, daar ben ik nog steeds niet helemaal uit. ‘s avonds eten we het tweede deel van de pasta ovenschotel met een salade van tomaat, komkommer en paprika erbij. Mijn peuter is dol op dit soort eten en we hebben dikke lol aan tafel met een van onze fantasiespelletjes. Heerlijk om dat af en toe te doen!

Francesca Kookt_eetdagboek 2_5

Donderdag

De peuter is vanochtend thuis en dan begint de dag lekker ontspannen. Ik bak maar weer eens een paleo ontbijt crumble, want daar kun je niet genoeg van krijgen, en maak genoeg voor het hele gezin. Daarna ga ik op stap met de peuter en we eindigen bij een mini overdekte versmarkt in Papendrecht (vraag niet hoe!) tijdens lunchtijd. De peuter eet binnen no time een broodje met gebakken kipworst weg en ik bestel een broodje kip piri-piri en een kilo chicken wings. Dat laatste was niet echt de bedoeling, maar ik had trek en dan gebeuren die dingen. Dan maar een halve kilo meenemen naar het nieuwe kantoor, daar maak je vrienden mee bij de medehuurders. Op kantoor eet ik mijn eerste lunch, dat voelt goed!

Francesca Kookt_eetdagboek 2_7

‘s Avonds ben ik een beetje aan het freestylen in de keuken. Ik maak een zwarte bonenstoof (geweldig lekker!) met gebakken knoflook, gember, oestersaus en sesamolie. Die serveer ik met zilvervliesrijst, reepjes komkommer, avocado, paprika en gehakte koriander. En natuurlijk die andere halve kilo chicken wings van ‘s middags. Het smaakt ons heerlijk!

Francesca Kookt_eetdagboek 2_8

Vrijdag

Een ochtendmeeting bij Zonnatura, dan komt het wel goed met het ontbijt. Er staat veel lekkers voor ons klaar en ik maak een bakje muesli met kwark, lepeltje jam en blauwe bessen.

Francesca Kookt_eetdagboek 2_9

De rest van de ochtend vergaderen we met cappuccino, water, fruitsap en pure chocoladekoekjes. De lunch breng ik door met mijn lieve foodfriends Sabine en Pauline en ik eet een vers bereidde en lekkere uiensoep.

De middag breng ik door op mijn nieuwe kantoor, wat een rust om te werken! Tussendoor snack ik nog een noten-fruitreep van Zonnatura. Met amaranth en pure chocolade, erg lekker. ‘s Avonds eten we bij vrienden van ons en we gaan gourmetten. Ze hebben geweldig hun best gedaan en fantastisch vlees in huis gehaald, de carnivoor in mij lijkt wel uitgehongerd en ik eet me lens. Met brood, pinda- en knoflooksaus on the side en 2 cherry tomaten. Prima uitgebalanceerde maaltijd dus.

Francesca Kookt_eetdagboek 2_11

Zaterdag

Weekend! En die begin ik goed met een vers gebakken bagel met roomboter en hagelslag samen met de peuter. Een half uur later eten we er nog een, omdat het kan.

Francesca Kookt_eetdagboek 2_12

Tussen de middag gaat The Mr. eieren bakken en reikt me een bakje met wortels en komkommer aan terwijl ik ontspannen series aan het kijken ben.

Francesca Kookt_eetdagboek 2_13

‘s Middags moet ik nog even de deur uit en doe gelijk boodschappen. Met een lege maag, nou dan weet je het wel. De zakken chips en repen Tony’s vliegen om mijn oren en ik kom met veel te veel lekkers thuis. De peuter en papa trekken direct een zak chips uit mijn boodschappenkarretje (ja, ik kan met het boodschappenkarretje mijn huis in) en dat is vlak voordat we gaan eten. Ach, soms mag het.

Voor dat avondeten bereid ik een maaltijd van Marley Spoon. Zij sturen ze je alles toe voor een gerecht en jij hoeft alleen maar de aanwijzingen op te volgen en een lekker bordje te serveren. De ingredienten zijn allemaal van topkwaliteit en ik start het koken met hoge verwachtingen. Wat ik van deze yakitorispiesjes met pompoensalade vond, ga je hier binnenkort lezen. Oh, en er ging ook nog een reep Tony’s op…oops, we did it again.

Francesca Kookt_eetdagboek 2_15

Zondag

Ik word niet heel gezellig wakker en voel me moe. Met een cracker met kaas en een kop thee nestel ik me op de bank en daar kom ik de rest van de dag niet meer vandaan. Af en toe val ik in slaap, mijn lichaam is er duidelijk even klaar mee.

Francesca Kookt_eetdagboek 2_16

Ik bak nog wel snel een bananenbrood met chocolade en walnoten en maak een lunch met gebakken ei, tomaat, Surinaamse vleesworst (in dit geval van kip, aanrader) en selderij.

Francesca Kookt_eetdagboek 2_17

Zo richting het avondeten val ik als een blok in slaap en The Mr. besluit om maar eten te bestellen en laat mij slapen op de bank, zo lief. We eten shoarma en salade en ik val daarna weer als een roosje in slaap.

Het was weer een mooie week! Liefs, Francesca

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)