Foe yong hai met lekker veel groenten

Als kind woonde ik om de hoek van een Chinees restaurant waar we af en toe eten gingen halen. Mijn favoriete gerecht daar was de foe yong hai met krab. Heerlijk vond ik dat! Nog steeds is het een van mijn favoriete gerechten, ik ben dol op de kruidige tomatensaus in combinatie met ei. Maar tegenwoordig voeg ik er dan extra groenten aan toe. Dit vegetarische basisrecept voor foe yong hai is zo al heerlijk, maar je kunt er natuurlijk ook nog kip, garnalen of krab aan toevoegen. Lekker variëren ermee!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gemberpoeder
  • plantaardige olie (arachide of zonnebloem)
  • 250 ml ketchup
  • 150 ml groentebouillon
  • ½ blik (200 gr) gepelde tomaten
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el gembersiroop
  • witte peper
  • optioneel: maïzena
  • 200 gr wortel, in halve plakjes
  • 1 prei, in ringen
  • 200 gr kastanjechampignons, in plakjes
  • 225 gr (1 blikje) bamboescheuten, uitgelekt
  • 8 eieren, losgeklopt met 1 el water of melk
  • serveer erbij: witte rijst

Wat je gaat doen

Bereiding: 30 minuten

1. Fruit de ui, knoflook en gember in 2 eetlepels olie. Voeg ketchup, bouillon en tomaten toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten pruttelen op laag vuur. Breng op smaak met rijstazijn, gembersiroop en peper. Voeg meer van het een of ander toe naar smaak. Is de saus nog te dun? Bind dan met een mengsel van 1 eetlepel maïzena en 1 eetlepel koud water.

2. Bak wortel, prei en champignons 5 minuten in 2 eetlepels olie. Roer de bamboescheuten erdoor en schenk het eimengsel in de pan. Bak de omelet 5 minuten aan een kant op middelhoog vuur. Draai om (mag breken) en bak nog 5 minuten.

3. Schenk de tomatensaus over de omelet, warm door en serveer met witte rijst.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Dit vegetarische basisrecept voor foe yong hai is makkelijk om te maken en smaakt echt heerlijk. Je kunt er zelf nog kip, garnalen of krab aan toevoegen en eindeloos variëren. Ik serveerde er wat rijst bij voor een compleet gerecht voor het avondeten. Lees het recept op mijn website Francesca Kookt | avondeten recepten | chinese recepten | rijst recepten | hoofdgerecht recepten | vegetarische recepten | vega recepten | gezonde recepten | wat eten we vandaag | makkelijke recepten | ei recepten

Recept & fotografie: Francesca

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Foe yong hai met lekker veel groenten”

  1. Vanavond dit heerlijke gerecht gemaakt met kip. We hebben er allemaal van zitten smullen!!

  2. Dit ga ik een keer proberen! ziet er verrukkelijk uit!! Ik vroeg me alleen af waar ik 225 gr (1 blikje) bamboescheuten, uitgelekt kan kopen?

    1. Volgens mij bij iedere supermarkt wel. Bij de Appie vond ik het bij de Indonesische producten.

  3. Hoi Francesca, het ziet er super lekker uit! Kan ik het restant ook invriezen?
    Bedankt alvast voor het antwoord.
    Groetjes Jackie

  4. Hoi francesca, klinkt lekker! Heb je evt een suggestie als je dit gerecht suikervrij (of zo goed als) wilt maken? Er gaat veel ketchup in en daar zit nogal veel suiker in… Wil onze kleine man hier liefst zo lang mogelijk suikervrij laten eten, maar hij eet al heerlijk met de pot mee. Thx! Groet Jantine

      1. Dit gerecht viel ons allemaal goed in de smaak. Omdat wij thuis geen champignons eten heb ik dat vervangen met blokjes aubergine.

  5. Ken je de grote-deksel-truc al? Voor het omdraaien en heel houden van omeletten, pannenkoeken, foe jong hai en eigenlijk alles dat omgedraaid moet worden in een koekenpan? Je pakt met een vuurvaste handschoen een platte deksel en legt die over de hete koekenpan, nu draai je met een hand aan de koekenpan en de andere met handschoen aan het deksel de hele boel om en je laat het baksel weer terug glijden vanaf het deksel naar de koekenpan. Duidelijker kan ik het niet uitleggen. De Foe jong hai was heerlijk met de kleine aanpassingen die ik heb uitgelegd. Basisrecept was van jou, dank daarvoor! Blijf weg van geprefabriceerde smaakversterkers zoals ketchup, blijf zoveel mogelijk weg van eten uit blik. Als het een half uurtje langer duurt in de keuken, dan is het ook een half uurtje lekkerder. Hongerige magen maken bruine bonen zoet!

  6. Pfff, waarom heeft n week geen 8 dagen…er zitten weer zoveel kekkere recepten in deze week!😂🙃

  7. Als de tekst: toch meer trek in deze recepten?, (met daaronder recepten die je kunt aanklikken) weggelaten wordt in de print versie, dan kan ik het recept vd foe yong hai dubbelzijdig uitprinten en dan past de tekst precies. Papierbesparend, ruimtebesparend en geen storende tekst in mijn recept op papier.

  8. Als ik mijn tong niet verbrand had bij het proeven was het nog lekkerder geweest. Goed geslaagd, dank je wel.

  9. Lekker, vooral met mijn toevoegingen (:-) : ik doe er minder ketchup, fijngeseden Goela Djawa en verse gember (en stemgember op suiker), en vervolgens een hele sinaasappel (biologisch) bij, de schil in heel fijne reeptjes gesneden.
    Smullen!

  10. Het is al een wat ouder recept zie ik, maar deze viel vandaag echt in de smaak. Heel makkelijk en ook een goede en makkelijke manier om minder vlees te eten. Super lekker!

Reacties zijn gesloten.