Francesca’s familie weekmenu #119

Op het moment dat dit weekmenu online verschijnt ben ik op de terugweg naar Nederland na een weekje wintersporten in Frankrijk. En ik heb een flauw vermoeden dat er in de afgelopen week behoorlijk wat kaasfondues en baguettes gesmikkeld zijn. Dat hoort ook natuurlijk, op vakantie moet je ervan genieten …

Op het moment dat dit weekmenu online verschijnt ben ik op de terugweg naar Nederland na een weekje wintersporten in Frankrijk. En ik heb een flauw vermoeden dat er in de afgelopen week behoorlijk wat kaasfondues en baguettes gesmikkeld zijn. Dat hoort ook natuurlijk, op vakantie moet je ervan genieten daarom heet het ook vakantie.

Maar vanaf maandag gaan we wel weer even een beetje ‘normaal’ doen. Uiteraard nog steeds genieten, alleen met wat meer balans dan op wintersport. Daarom deze week een gevarieerd weekmenu met lekker veel groenten.

Maandag

We beginnen de week meteen maar goed met deze voedzame spinaziesalade met paddenstoelen, paksoi en tofu.

spinaziesalade-met-paddenstoelen-paksoi-en-tofu-3-680x450

Dinsdag

In vis zit een heleboel wat goed voor ons is en is daarnaast ook gewoon heel erg lekker. Deze vis kebabs met couscous zijn dan ook totaal geen straf om te eten!

vis-kebabs-eetkalender-2017-680x450

Woensdag

Deze vlinderpasta met spinazie en pimenton is een van mijn favoriete pasta’s. En van spinazie word je sterk zeggen ze.

vlinderpasta-met-kippendijen-pimenton-en-spinazie-1-680x450

Donderdag

Dit voedzame gerecht met gehakt, prei en yoghurt zet je zo op tafel!

Francesca-Kookt_gehaktpannetje-met-prei-en-yoghurt_1_uitgelicht-681

Vrijdag

Het handige aan soep vind ik altijd dat je er met gemak veel groenten in kunt verwerken. Deze vissoep met Chinese szechuan peper bevat naast groenten ook nog eens heerlijke kruiden en vis.

Chinese-szechuan-soep-kumars-1

Zaterdag

Wat is het elke keer toch weer fijn wanneer je een gerecht in de oven schuift en er zo iets lekkers uitkomt! Precies wat er gebeurde met deze geroosterde groenten met burrata.

geroosterde_groente_met_burrata_uit_eivissa_uitgelicht_1

Zondag

Oke, hier ben ik misschien een beetje aan het spijbelen. Maar er zit toch echt groente in deze pompoentaart met nootmuskaat en kaneel! En daarom reken ik ‘m gewoon goed 🙂

Pompoentaart-met-kaneel-en-nootmuskaat1-680x450

Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.
Liefs, Dominique

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer