Francesca’s Familie Weekmenu #147

Dominique en ik vinden het tijd voor een opkikkerweek. Aangezien ik gevloerd werd door buikgriep, Do mij opvolgde met een ander soort griep, de kinderen hier in huis gezellig mee deden en de rest van Nederland geloof ik ook aan de beurt is. We hebben het weekmenu daarom gevuld met ‘opkikkergerechten’. Van voedzame maaltijden tot maaltijden waar je heel erg blij van wordt, maakt allemaal niet uit als je er maar van opkikkert. Eet lekker en mocht je ook gevloerd zijn door een of andere griep…beterschap!

Maandag

Laten we de week maar gelijk goed beginnen met deze spinaziesalade met paddenstoelen, paksoi en tofu. Een herfstige salade waar je energie van krijgt!

Dinsdag

Heerlijk zijn deze Marokkaanse gehaktballetjes en ook nog makkelijk om te maken. Gebruik de groenten van gisteren die je overhebt als bijgerecht en serveer er ook nog wat (zilvervlies)rijst bij.

Woensdag

Vandaag staat er een lekkere stamppot op het menu met schelvis, koolraap en veldsla.

******
De Eetkalender 2018 met meer dan 200 recepten voor het hele gezin is nu verkrijgbaar in onze shop!
Klik hier voor meer informatie en het inkijkexemplaar.

******

Donderdag

Deze kikkererwtenpita’s zijn lekker voor jong en oud. En mocht je neus verstopt zitten door een verkoudheid dan voeg je er voor jezelf wat extra harissa aan toe.

Vrijdag

Comfort food waar je blij van wordt, dat is deze kip in mosterdsaus met broccoli en aardappeltjes.

Zaterdag

Mijn, inmiddels, beroemde piri-piri kippensoep. Als je ergens beter van wordt, is het deze soep wel! Maak voldoende en dan kun je er het hele weekend van eten.

Zondag

Als de blaadjes van de bomen zijn gevallen schakel ik voor het ontbijt weer over naar havermout. Deze romige havermout met pompoen, kaneel en amandelen is een heerlijk begin van de dag. En zo heb je met je ontbijt gelijk al 100 gram groenten binnen.

Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.
Liefs, Francesca

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Categoriën: Weekmenu
Tags:

Reacties over “Francesca’s Familie Weekmenu #147”

  1. Ik kwam jouw Blog / Site net tegen op FB, even opgeslagen, ik ga het morgen eens allemaal bekijken / lezen.
    Het ziet er heerlijk en zeer verzorgd uit met al die foto,s, bedankt daarvoor.
    Ik heb mij tevens aangemeld voor de nieuwsbrief.
    Groetjes en beterschap gewenst.

  2. Wat een geweldig weekmenu. Ik heb meteen 4 recepten ervan afgedrukt. Ik ben vooral ook blij met de havermout, ik eet sinds kort glutenvrij en dan is het ontbijt nog wel eens lastig.

Reacties zijn gesloten.