Francesca’s Familie Weekmenu #147

Dominique en ik vinden het tijd voor een opkikkerweek. Aangezien ik gevloerd werd door buikgriep, Do mij opvolgde met een ander soort griep, de kinderen hier in huis gezellig mee deden en de rest van Nederland geloof ik ook aan de beurt is. We hebben het weekmenu daarom gevuld met …

Dominique en ik vinden het tijd voor een opkikkerweek. Aangezien ik gevloerd werd door buikgriep, Do mij opvolgde met een ander soort griep, de kinderen hier in huis gezellig mee deden en de rest van Nederland geloof ik ook aan de beurt is. We hebben het weekmenu daarom gevuld met ‘opkikkergerechten’. Van voedzame maaltijden tot maaltijden waar je heel erg blij van wordt, maakt allemaal niet uit als je er maar van opkikkert. Eet lekker en mocht je ook gevloerd zijn door een of andere griep…beterschap!

Maandag

Laten we de week maar gelijk goed beginnen met deze spinaziesalade met paddenstoelen, paksoi en tofu. Een herfstige salade waar je energie van krijgt!

Dinsdag

Heerlijk zijn deze Marokkaanse gehaktballetjes en ook nog makkelijk om te maken. Gebruik de groenten van gisteren die je overhebt als bijgerecht en serveer er ook nog wat (zilvervlies)rijst bij.

Woensdag

Vandaag staat er een lekkere stamppot op het menu met schelvis, koolraap en veldsla.

Donderdag

Deze kikkererwtenpita’s zijn lekker voor jong en oud. En mocht je neus verstopt zitten door een verkoudheid dan voeg je er voor jezelf wat extra harissa aan toe.

Vrijdag

Comfort food waar je blij van wordt, dat is deze kip in mosterdsaus met broccoli en aardappeltjes.

Zaterdag

Mijn, inmiddels, beroemde piri-piri kippensoep. Als je ergens beter van wordt, is het deze soep wel! Maak voldoende en dan kun je er het hele weekend van eten.

Zondag

Als de blaadjes van de bomen zijn gevallen schakel ik voor het ontbijt weer over naar havermout. Deze romige havermout met pompoen, kaneel en amandelen is een heerlijk begin van de dag. En zo heb je met je ontbijt gelijk al 100 gram groenten binnen.

Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.
Liefs, Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)