Nog geen beoordelingen

Schelvis met stamppot van koolraap en veldsla

30 minuten
Hoofdgerecht
Winter

Als er iets kenmerkend is voor deze tijd van het jaar, dan is het wel stamppot. En met zo’n stamppot kun je echt alle kanten op. Naast aardappel kunnen bijna alle groenten wel erin en je kunt ook variëren met hetgeen wat je erbij serveert. Zo ging ik deze keer …

Als er iets kenmerkend is voor deze tijd van het jaar, dan is het wel stamppot. En met zo’n stamppot kun je echt alle kanten op. Naast aardappel kunnen bijna alle groenten wel erin en je kunt ook variëren met hetgeen wat je erbij serveert. Zo ging ik deze keer eens voor schelvis.

Schelvis is een echte wintervis en is de grotere broer van de wijting. Het witte vlees is zacht van structuur. Heerlijk om even kort te bakken en heeft weinig kruiden nodig. Deze schelvis met stamppot van koolraap en veldsla is heerlijk voor doordeweeks, want het is zo gemaakt en geschikt voor het hele gezin.

Ingrediënten

  • 800 gr kruimige aardappels, geschild en grote gehalveerd
  • 1 koolraap, geschild en in grove blokjes
  • zout
  • boter
  • 100 ml warme melk
  • 1 el mosterd
  • 150 gr veldsla
  • zwarte peper
  • 600 gr schelvisfilet
  • olijfolie

Aan de slag!

  • Kook de aardappels en koolraap in 20 minuten gaar in kokend water met een snuf zout. Giet af en stamp grof met een klontje boter, scheutje warme melk en de mosterd.
  • Roer de veldsla erdoor en breng naar wens verder op smaak met peper en zout.
  • Tip: een scheutje witte wijnazijn is ook heel lekker door de stamppot.
  • Bak de schelvis in een koekenpan met boter en olijfolie om en om gaar. De filets hebben circa 2 – 3 minuten per kant nodig. Bestrooi met peper en zout en snijd in grove stukken.
  • Verdeel de schelvis over de stamppot en serveer.

Notities

  • Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bereiding: 30 minuten

Eet smakelijk, ik hoop dat je gaat genieten van deze schelvis met stamppot van koolraap en veldsla! Laat je het me weten door een review achter te laten? Dat kan helemaal bovenaan het recept door op de sterren te klikken. Een toelichting op je rating is fijn, maar niet verplicht.

Recept & fotografie: Dominique

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca