Schelvis met stamppot van koolraap en veldsla

Als er iets kenmerkend is voor deze tijd van het jaar, dan is het wel stamppot. Zowel in traditionele als in een creatieve vorm, in principe kun je namelijk aan alle bladgroenten en aardappelsoorten denken als je een stamppot maakt. Dat is het leuke, je kunt vele kanten met stamppot op. Ieder jaar bedenk ik wel weer nieuwe combinaties.

Je kunt ook variëren met hetgeen wat je erbij serveert. Zo ging ik deze keer eens voor schelvis. Schelvis is een echte wintervis en is de grotere broer van de wijting. Het witte vlees is zacht van structuur. Heerlijk om even kort te bakken en heeft weinig kruiden nodig. Deze schelvis met stamppot van koolraap en veldsla is heerlijk voor doordeweeks, want het is zo gemaakt en geschikt voor het hele gezin.

Wat je nodig hebt voor 4 personen:

  • 800 gr kruimige aardappels, grote gehalveerd
  • 1 koolraap, in grove blokjes
  • boter
  • 100 ml warme melk
  • 1 el mosterd
  • 150 gr veldsla
  • witte peper
  • zeezout
  • 600 gr schelvisfilet
  • olijfolie

Wat je gaat doen:

Bereidingstijd: 30 minuten

1. Kook de aardappels en koolraap in 20 minuten gaar in kokend water. Giet af en stamp grof met een klontje boter, scheutje warme melk en de mosterd.

2. Roer de veldsla erdoor en breng op smaak met peper en zout.

3. Bak de schelvis in een koekenpan met boter en olijfolie om en om gaar. Deze heeft maar 2 – 3 minuten per kant nodig. Bestrooi met peper en zout en snijd in grove stukken.

4. Verdeel de schelvis over de stamppot en serveer.

Nu de wintertijd is ingegaan en de dagen weer korter kunnen we enorm genieten van een lekkere stamppot zoals deze. Laat je me even weten of het gesmaakt heeft?

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Schelvis met stamppot van koolraap en veldsla”