Francesca’s Familie Weekmenu #158

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Tenminste, als jullie starten met dit nieuwe weekmenu is het nieuwe jaar al begonnen. Ongelofelijk, wat is afgelopen jaar voorbijgevlogen en wat heb ik zin in alle nieuwe kansen, avonturen, herinneringen en gerechten van 2018. Ik hoop jullie ook! Januari is traditioneel vaak de maand waarin mensen …

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Tenminste, als jullie starten met dit nieuwe weekmenu is het nieuwe jaar al begonnen. Ongelofelijk, wat is afgelopen jaar voorbijgevlogen en wat heb ik zin in alle nieuwe kansen, avonturen, herinneringen en gerechten van 2018. Ik hoop jullie ook!

Januari is traditioneel vaak de maand waarin mensen aan het diëten slaan. Geen zorgen, die malligheid gaan we hier niet doen. Ik geloof niet in diëten, wel in bewust omgaan met je voeding en de keuzes die je daarbinnen maakt. Wel merk ik dat ik het in januari weer rustiger aan doe, structuur aanbreng en vooral meer vezels, groente en fruit eet. Ik ben dol op december en al het lekkers wat deze maand met zich meebrengt, maar na een maand ben ik er ook wel weer even klaar mee 😉 Daarom schotel ik jullie deze week een bewust en bijzonder lekker weekmenu voor, heerlijk om het nieuwe jaar mee te starten!

Maandag

Op 1 januari heb ik het altijd zin in comfort food waar ik de hele dag van kan genieten. Deze piri-piri kippensoep is daar perfect voor. Misschien wel een van de lekkerste gerechten die ik in 2017 heb bedacht!

Dinsdag

Van kikkererwten kun je een hele lekkere curry maken die ook nog eens binnen 20 minuten klaar is. Serveer met brood om in de zalige saus te dopen of kook er wat (zilvervlies-)rijst bij.

Woensdag

Weer eens wat anders met vis, maak er kebabs van die je serveert met couscoussalade. Persoonlijk zou ik er nu nog wat extra groenten aan toevoegen. Leuk om te zien hoe mijn eigen visie en smaak op dit gebied is ontwikkeld sinds de Eetkalender van 2017. In huize Kookt komt nu echt veel meer groente op tafel!

Donderdag

We doen nog een vegetarisch dagje, en wat voor een. Deze vegetarische pot pies zijn top voor het hele gezin. En wil je er toch wat vlees aan toevoegen? Vervang dan het vegetarische gehakt door runder of half-om-half gehakt.

Vrijdag

Dikke hit voor kinderen zijn deze enchiladas met kip en bonen, kunnen ze ook mooi mee helpen in de keuken!

Zaterdag

Als je meer groenten op een dag wilt eten is mijn beste tip om groenten toe te voegen aan je ontbijt en lunch zodat je niet ‘afhankelijk’ bent van alleen je avondmaaltijd om 250 gram groente binnen te krijgen. Zo vind ik het zalig om te lunchen met groenten. Deze caponata met een Indonesisch tintje is daar super voor, lekker met geroosterd brood om in de saus te dopen. En als je daar volkorenbrood voor neemt, heb je ook gelijk weer wat extra vezels binnen.

Zondag

Tja, wat maak je op de eerste zondag in januari? In mijn geval is dat hachee! Ik laat ‘m lekker lang op het vuur staan en serveer er een rodekoolstamppot bij.

Ga je iets maken, vertel het me dan op social media. Dat vind ik leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat ik jullie foto’s weer terug kan vinden. Liefs, Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer