Francesca’s Familie Weekmenu #161

In de maand januari heerst niet alleen de behoefte aan meer bewust met eten omgaan, ik merk zelf (en zie om me heen) dat er ook behoefte is aan meer structuur. En dat begint al bij kleine dingen. Voor mijzelf is dat bijvoorbeeld mijn manier van boodschappen doen, dat doe …

In de maand januari heerst niet alleen de behoefte aan meer bewust met eten omgaan, ik merk zelf (en zie om me heen) dat er ook behoefte is aan meer structuur. En dat begint al bij kleine dingen. Voor mijzelf is dat bijvoorbeeld mijn manier van boodschappen doen, dat doe ik eigenlijk altijd pas in de middag en alleen voor het avondeten van die dag zelf, maar ik heb dat vandaag eens voor de komende drie dagen gedaan. Daarnaast plan ik weer meer sportmomenten in, plan ik tijd in om m’n huis op te ruimen en ga zo maar door. En die structuur in boodschappen, sporten etc. draagt er ook weer aan bij dat het minder moeite kost om bewust te eten. Zo zien we maar weer hoe alles in relatie met elkaar staat!

Ik ga nog even door over die structuur, want die zien we ook terug in het weekmenu. Vergelijk vorige week maar eens met deze week en dan zie je de volgende overeenkomsten: maandag eten we vegetarisch, dinsdag gaan we voor vis, woensdag een lekkere kom soep, donderdag eten we iets vegetarisch, op vrijdag gaan we voor comfort food, in het weekend maken we iets lekkers met vlees en bakken we ook nog wat!

Maandag

Deze week beginnen we met een van mijn favoriete pasta’s die we hier op de site hebben staan. Want ook al ziet de spaghetti met pompoensaus en spe(c)kjes er heel gewoontjes uit, het smaakt bijzonder lekker!

Dinsdag

Paprika’s zijn natuurlijk geweldige bakjes om te vullen. Dat kun je dan doen met gehakt, wat heel lekker is, maar ook met vis! Deze gevulde paprika’s met broccoli, couscous en garnalen zijn daardoor niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens heel voedzaam.

Woensdag

Op woensdag gaan we voor een lekkere kom soep. Dit keer kies ik voor een rijkgevulde noedelsoep met kip, sugar snaps en aubergine. Een soep die qua voedzaamheid prima door kan als avondmaaltijd!

Donderdag

Deze aardappelsalade met tomaat, wortel en kruiden draagt ook bij aan mijn streven naar wat meer structuur deze maand. Je kunt de salade namelijk al van tevoren bereiden en lauwwarm of zelfs koud serveren met eventueel een stukje gegrilde vis of vlees erbij.

Vrijdag

Een van de allerlekkerste fruitsoorten van de winter is natuurlijk bloedsinaasappel. Zoet en toch een beetje zuur, ik hou ervan! Deze kip met bloedsinaasappel, maple syrup en pecans is een geweldig gerecht om het weekend mee in te luiden.

Zaterdag

Op zaterdag nemen we de tijd om te koken en maken we deze fantastische Ierse lamsstoofpot met bier. Heerlijk wanneer de geuren van deze stoofpot zich door het huis verspreiden!

Zondag

Op zondag gaan we wat lekkers bakken, namelijk deze eierkoeken met rozijnen. Het recept daarvan is afkomstig uit Francesca’s boek: Mag ik nog een hapje? Daar vind je ook nog veel meer lekkere recepten voor de kids en informatie over de culinaire opvoeding van kinderen.

Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.
Liefs, Dominique

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer