Francesca’s Familie Weekmenu #172

Als jullie dit lezen, ben ik lekker een weekje op vakantie met de familie in de Ardennen. Vlakbij Spa om precies te zijn en ik heb zin in de rust en tijd met elkaar. Het is druk genoeg geweest de afgelopen maanden en van buiten in de natuur zijn knap ik altijd op. Vorig jaar waren we ook al in de Ardennen en toen hadden we een huis gehuurd met inpandig zwembad. Ideaal voor deze tijd van het jaar met kinderen erbij en het is goed betaalbaar als je met een grote groep bent zoals wij. Ideaal dus en daarom hebben we het dit jaar ook weer gedaan. Deze keer wel een ander huis, ik ben benieuwd!

Heel Nederland (met kinderen) heeft aankomende week vakantie en daar heb ik in het weekmenu rekening mee gehouden. Het is een chill menu geworden met gerechten die makkelijk te maken zijn. Helemaal passend bij mijn mood van dit moment, ik heb geen zin in gedoe 😉 Eet lekker!

Maandag

Altijd lekker voor het hele gezin en super makkelijk om te maken: gnocchi met zelfgemaakte pesto, mozzarella en cherrytomaten.

Dinsdag

Ik ben dol op de warmgerookte zalm van mijn visboer en koop het graag in de lente en zomer om er snel een salade mee te maken. Zoals deze salade met warmgerookte zalm, venkel en grapefruit bijvoorbeeld.

Woensdag

Vandaag niet één maar drie gerechten op het menu: allemaal lekkere gerechten die je makkelijk kunt voorbereiden in een schaal en mee kunt nemen naar bijvoorbeeld een picknick of barbecue. Je vindt hier de recepten voor een taco dip, poké bowl met tonijn en waanzinnig lekkere Nutella brownies.

Donderdag

Hopelijk is het weer mooi genoeg dat de barbecue aan kan vandaag. Deze runderfiletlapjes heb je daar in een paar minuten op gebakken (kan ook in een grillpan trouwens). De salsa en aardappelsalade kun je ’s ochtends vast maken en zo uit de koelkast halen.

Vrijdag

Vandaag tijd voor nasi! Maar dan op Thaise wijze met garnalen en koriandereitjes.

Zaterdag

Voor mij was het heel lang geleden dat ik een bananasplit had gegeten toen ik aan de slag ging met dit recept. En eerlijk is eerlijk, deze bananasplit met gekarameliseerde banaan, warme chocoladesaus en nootjes was zalig.

Zondag

In Marokko kreeg ik les in de keuken van Mouhssine om deze tajine met kip en citroen te maken. De kip is rijk van smaak door onder andere korianderzaad, witte peperkorrels en kurkuma. Aanrader!

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's
Categoriën: Weekmenu
Tags:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *