Thaise nasi met garnalen en koriander eitjes

Aziatisch eten is bij ons thuis een welkome afwisseling op de andere wereldkeukens. Sowieso eten wij heel divers. Er verschijnen gerechten uit alle windstreken bij ons op tafel, maar ik zeg er eerlijk bij dat ik het minst geoefend ben in de Aziatische keuken. Gelukkig maar, er ligt dus nog …

Aziatisch eten is bij ons thuis een welkome afwisseling op de andere wereldkeukens. Sowieso eten wij heel divers. Er verschijnen gerechten uit alle windstreken bij ons op tafel, maar ik zeg er eerlijk bij dat ik het minst geoefend ben in de Aziatische keuken. Gelukkig maar, er ligt dus nog een hele ‘wereld’ voor me open om te ontdekken! Doordeweeks eten we graag nasi, vooral Surinaamse nasi vanwege de roots van The Mr. En mijn peuter loopt er warm voor. Toen ik onlangs een makkelijk recept voor Thaise nasi met garnalen in de Elle Eten ontdekte, ging ik gelijk aan de slag met een eigen versie. Niet te complex, waardoor ik het binnen een half uur op tafel had staan. Mijn mannen werden er blij van, alle bordjes waren binnen no time leeg. Leuke twist zijn de koriander eitjes met hele blaadjes koriander.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 300gr rijst (wit of zilvervlies)
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 rode peper
– 250gr garnalen (gepeld en schoongemaakt)
– 100gr doperwten (diepvries)
– 2el sojasaus
– 1el vissaus
– 4 eieren
– 4-6 takjes koriander
– plantaardige olie (zonnebloem of arachide)
– zeezout
– peper

Wat je gaat doen

Kook de rijst gaar en houdt warm. Hak de ui, knoflook en rode peper helemaal fijn met een scheutje olie zodat je een pasta krijgt.

Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak hierin het ui/rode peper mengsel een minuut of 2 totdat het gaat geuren. Voeg de garnalen toe en roerbak deze 1 minuut mee op hoog vuur. Bak de doperwten ook nog kort mee. Zet het vuur iets lager en schep de rijst erdoor met de sojasaus en vissaus. Goed mengen met 2 grote lepels zodat alle korrels rijst bedekt zijn met een laagje saus. Bak dit nog een paar minuten terwijl je steeds blijft roeren. Zet daarna het vuur lager en houdt warm met de deksel op de pan.

Bak in een andere koekenpan de eieren in een klein beetje olie. Breek een ei in de pan en leg blaadjes koriander op de bovenkant, zo bak je de blaadjes mee. Strooi er ook wat zout en peper over.

Serveer de nasi met de koriander eitjes en eventueel wat reepjes rode peper en chilisaus

Thaise nasi met garnalen_2

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer