Francesca’s Familie Weekmenu #175

Wow, wat een mooi weer gaat het worden! Ik begon helemaal te glimlachen toen ik de weer app opende vanochtend. In het weekmenu heb ik daarom mijn gerechten maar een beetje aangepast. Wat lichtere gerechten, meer salades en veel lekkers voor op de barbecue. Daar komen jullie de week wel …

Wow, wat een mooi weer gaat het worden! Ik begon helemaal te glimlachen toen ik de weer app opende vanochtend. In het weekmenu heb ik daarom mijn gerechten maar een beetje aangepast. Wat lichtere gerechten, meer salades en veel lekkers voor op de barbecue. Daar komen jullie de week wel mee door, eet lekker!

Maandag

Met de ingrediënten van een traditionele salade caprese kun je ook een heerlijke pastasalade maken. Ik voegde er nog wat balsamicoazijn en rucola toe, wordt de salade nog lekkerder van.

Dinsdag

Dit gerecht heb je binnen 20 minuten op tafel staan en is super lekker. Terwijl de aardappelschijfjes in de Airfryer worden gebakken, bereid je de kip met citroen en spinazie in een koekenpan. Hartstikke handig! Zonder Airfryer kan natuurlijk ook, dan bak je aardappelschijfjes in een extra koekenpan.

Woensdag

Misschien wel een van mijn favoriete salades voor zomerse dagen is deze komkommersalade met koriander en limoen. En deze past overal goed bij. Dus leg een lekker stukje vlees of vis op de barbecue en serveer deze salade erbij.

Donderdag

Helemaal kidsproof is deze spaghetti met balletjes voor de donderdag! Ik vind ‘m trouwens zelf ook niet verkeerd 😉

Vrijdag

Het weekend is bijna begonnen, tijd voor een mooi barbecuegerecht. Mijn voorkeur gaat dan snel uit naar deze gemarineerde zalm. Die je trouwens al perfect de avond ervoor in de marinade kunt leggen zodat de smaken goed mengen met elkaar.

Zaterdag

We gaan nog even door met barbecueën, maar dan vandaag met groenten! Ik heb vier geweldig lekkere grillgerechten met groenten bedacht en die vind je allemaal hier. Van groentespiesen met krieltjes en kruidenolie, Aziatische groentepakketjes met tofu, barbecuesalade tot een toetje met rabarber en aardbeien.

Zondag

Nou, nog eentje dan voor op de grill ;-). Wie heeft er nu al zin in deze gegrilde perziken met yoghurt, granaatappel en munt?

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer