Francesca’s Familie Weekmenu #197

Deze week een keer een weekmenu zoals het bij ons regelmatig op tafel komt tijdens ‘normale’ (en drukke) werk-/school-/sportweken. Met daarin snelle tot meer arbeidsintensieve gerechten en met inspiratie uit verschillende landen. Wat we wanneer eten is afhankelijk van de drukte die dag en of er veel gesport wordt of …

Deze week een keer een weekmenu zoals het bij ons regelmatig op tafel komt tijdens ‘normale’ (en drukke) werk-/school-/sportweken. Met daarin snelle tot meer arbeidsintensieve gerechten en met inspiratie uit verschillende landen. Wat we wanneer eten is afhankelijk van de drukte die dag en of er veel gesport wordt of niet door de kinderen. Daarom heb ik deze week wat meer verteld over hoe ik de gerechten plan en wanneer ik aan het koken ben. Eet lekker!

Maandag

Op maandag heb ik altijd een ‘volle’ werkdag en probeer ik mezelf zo min mogelijk af te laten leiden door huishouden en koken zodat ik zo efficiënt mogelijk kan werken. Daarnaast heeft mijn oudste voetbaltraining aan het einde van de middag (samen met papa) en dan haal ik de jongste op van de opvang. Oftewel: weinig tijd om te koken vandaag en dan is dit gerecht met vegan nuggets, gegrilde groenten en gebakken zoete aardappelblokjes perfect…klaar in 15 minuten!

Dinsdag

Op dinsdagochtend ben ik vaak thuis aan het werk in de ochtend, heb in de middag afspraken en haal mijn oudste van school om 14.45 uur. Daarna wil ik wat quality time met hem hebben en om 17.00 uur gaan we naar judo. Ik heb zelf theaterles vanaf 19.00, oftewel: weinig tijd om te koken in de middag en avond. Maar als ik ’s ochtends thuis aan het werk ben kan ik wel mooi vast iets op het vuur zetten. Zoals deze auberginecurry met kleine, rode kidneybonen.

Duurzame tip: heb je een kliekje over? Deze kun je perfect invriezen.

Woensdag

De woensdag is helemaal vrij voor mijn jongens en tussendoor probeer ik ook nog wat in het huishouden te doen. Waar ik niet zo’n ster in ben, dus stel je daar niet teveel van voor. In de middag heeft Zayne vaak nog een slaapje van circa 2 uur en dan kan ik mooi koken. Wel iets wat ook makkelijk op te warmen is, omdat de oudste nog voetbaltraining heeft aan het einde van de dag. Deze Deense frikadeller vinden ze zalig op zo’n dag.

Duurzame tip: heb je frikadeller en salade over? Maak daar dan de volgende dag een lunchsalade van of snijd de frikadeller in plakjes en beleg er broodjes mee samen met de salade.

Donderdag

Mijn tweede volle werkdag in de week is op donderdag en dan probeer ik ook altijd echt thuis te blijven zodat ik flink kan doorwerken. Vaak laat ik de oven dan het werk doen voor het avondeten. En dan maak ik bijvoorbeeld deze budget pasta ovenschotel met courgette en paprika.

Duurzame tip: Kijk voordat je boodschappen gaat doen eerst eens wat je nog in huis hebt qua groenten. Want dit pastagerecht is namelijk geschikt voor heel veel groenten en dan heb je gelijk alles weer opgemaakt en verspil je minder.

Vrijdag

Op vrijdag probeer ik altijd wel volledig te werken, maar vaak is het een rommelige dag en ben ik er in de loop van de middag wel een beetje klaar mee 😉 Tijd om een comfort food gerecht te maken dan! Maar wel voor 17.00 uur ‘s middags, want dan gaat de oudste weer naar judo. In dit seizoen smaakt de kip met bloedsinaasappel, maple syrup en pecans echt zalig. En die bloedsinaasappels ga je op zondag ook nog gebruiken voor een lekker recept.

Zaterdag

In het weekend heb ik altijd veel meer tijd om te koken en dan neem ik uitgebreid de tijd voor alle maaltijden. Ik bak dan bijvoorbeeld graag een quiche waar we het hele weekend van kunnen genieten. Zoals deze spinaziequiche met cherrytomaten en gruyère bijvoorbeeld. Deze kun je als lunch eten, maar ook als avondmaaltijd met een kopje soep.

Duurzame tip: Quiche kun je perfect per punt invriezen. Laat ze voor gebruik rustig ontdooien en verwarm ze daarna 10 – 12 minuten in de oven op 120 graden. Niet in de magnetron doen, want dan wordt het een slappe bende.

Zondag

Zondag is echt bakdag bij ons thuis, eerlijk gezegd wordt er de rest van de week zelfs weinig gebakken. Behalve als ik voor werk recepten aan het testen ben ;-). Deze bloedsinaasappelcakejes met Earl Grey thee zijn bijvoorbeeld top voor de zondag, en zalig zijn ze! Als je op zondag bakt, kun je er nog zeker 3 dagen van genieten als je ze goed afgesloten bewaart.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)