Francesca’s Familie Weekmenu #36

Het vorige weekmenu schreef ik terwijl ik onderweg was naar Frankrijk. Het weekmenu van vandaag schrijf ik terwijl ik uitkijk over de Franse bergen op de ochtend van vertrek terug naar huis. Ik heb genoten van de rust en de vrijheid van deze idyllische plek. Van de mooie momenten met …

Het vorige weekmenu schreef ik terwijl ik onderweg was naar Frankrijk. Het weekmenu van vandaag schrijf ik terwijl ik uitkijk over de Franse bergen op de ochtend van vertrek terug naar huis.

Ik heb genoten van de rust en de vrijheid van deze idyllische plek. Van de mooie momenten met onze familie en vooral van de gigantische keuken. Er is gekookt (dat moet ook wel met 19 personen) en hoe! Een van de gerechten van afgelopen week vinden jullie ook terug in het weekmenu. Eet lekker!

Maandag

We beginnen de week rustig met een simpele pasta met broccolisaus. Die tover je zo op tafel en met de restjes kun je de volgende dag ook heerlijk lunchen.

Pasta-met-broccolisaus_2

Dinsdag

Een van de kroongerechten die we afgelopen week in Frankrijk aten; de ‘niet zo’ salade niçoise. Waarom deze ‘niet zo’ is, maar je ‘wel zo’ wilt eten lees je allemaal terug in de blog.

niet-zo-salade-nicoise-met-zalm-1-680x450

Woensdag

Koken voor de kids doen we vandaag met deze kip kerrie met ananas. Mild en toegankelijk en met zilvervliesrijst ‘on the side’ maak je het ook nog eens een stuk bewuster.

Kip-kerrie-met-ananas_1

Donderdag

Tijd voor raapstelen zolang ze er nog zijn! Een lekker fris lente stamppotje met raapstelen, radijs en saucijs. Lastige groente-eters aan tafel? Snijd de groenten dan helemaal fijn en zorg dat het goed geprakt is.

Francesca-Kookt_Lente-stamppotje-met-raapstelen-en-radijs_1_uitgelicht-680x450

Vrijdag

Ik was ooit in Oslo en at daar een magische gorgonzola burger. Daar maakte ik mijn eigen variant van met gekarameliseerde rode ui en deed mee aan een burger contest. Waarin ik vervolgens op de laatste plek eindigde. Dat is ook een hele ervaring, vind je ook niet? Nog steeds geen idee waarom niemand er enthousiast van werd, maar het weerhoudt me er zeker niet van om het recept gewoon weer in het weekmenu te stoppen. Ik ben namelijk hartstikke fan van mijn eigen burger 🙂

Hellmanns-gorgonzola-burger-met-gekarameliseerde-rode-ui_3

Zaterdag

Deze fijne bosbessen cakejes zijn een feest! Leuk om met de kids te maken en als je ze luchtdicht bewaart dan kun je er dagen mee voort.

Bosbessen_cakejes_1-680x450

Zondag

Begin de dag goed met dit brunchbrood met lente ui en prosciutto. Je kunt helemaal los gaan en het brooddeeg zelf maken of je gebruikt de cheat uit mijn recept.

brunchbrood-prosciutto-lenteui-uitgelicht-680x450

Dat was ‘m weer! Ga je iets maken, laat dan even een fotootje achter op social media. Vergeet niet te taggen met #francescakookt, dan kan ik jullie foto’s weer vinden.

Geniet van je eten!
Liefs F.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)