Francesca’s Familie Weekmenu #37

Volgende week is de vakantie echt weer voorbij en begint het normale leven. Maar ook daar hoort echt lekker eten bij en hopelijk blijft de zon een beetje voor ons schijnen. Ik heb gekozen voor lichte gerechten in het menu en maak veel gebruik van seizoensproducten, zoals rabarber en raapstelen. …

Volgende week is de vakantie echt weer voorbij en begint het normale leven. Maar ook daar hoort echt lekker eten bij en hopelijk blijft de zon een beetje voor ons schijnen. Ik heb gekozen voor lichte gerechten in het menu en maak veel gebruik van seizoensproducten, zoals rabarber en raapstelen.

Maandag

Romige spaghetti met raapstelen en tuinbonen hoort echt thuis in dit seizoen. Je hebt ‘m zo op tafel staan, heerlijk voor een vegetarisch begin van de week.

Romige_spaghetti_tuinbonen_raapstelen_1-680x450

Dinsdag

Deze zilvervliesrijstsalade met tonijn en geroosterde paprika maakte ik afgelopen week en deze was direct een hit bij ons thuis. Zelfs de kleuter at zijn bordje helemaal leeg.

lassie-zilvervliesrijstsalade-met-tonijn-en-geroosterde-paprika-11-680x450

Woensdag

Herman den Blijker lanceerde zijn boek ‘Herman over bonen’ en daagde de Nederlandse foodbloggers om eens wat meer met bonen te doen. Inmiddels heb ik de tag ontvangen van Jelmer de Boer en ik ga een heerlijk recept met bonen maken voor mijn kleine man. In de tussentijd heb ik deze Italiaanse bonenstoof met worst voor jullie.

HAK_bonen-erbij_moestuintje_4

Donderdag

Kip met granaatappel en munt, weer eens wat anders! Je kunt ‘m in de Actifry maken of gewoon in een hapjespan. Fruit daarvoor de ui en knoflook aan en bak hierin de kip. Voeg daarna de rest van de ingredienten toe met een scheutje water en laat een minuut of 30 stoven. Serveer met de granaatappelpitjes en munt.

Francesca-Kookt_kip-met-granaatappel-en-munt_2

Vrijdag

Een van jullie grootste favorieten op deze blog staat vandaag op het menu: Surinaamse bami met kip!

Surinaamse-bami_1

Zaterdag

Heb je weleens rabarber geroosterd? Dan wordt het vandaag tijd, zodat je deze hangop met geroosterde rabarber kunt maken. Maak voldoende zodat je er de volgende ochtend ook mee kunt ontbijten.

hangop-met-geroosterde-rabarber-1-680x450

Zondag

Supersimpel, maar oh zo lekker. Deze zeebaars met citroen en knoflook is echt een recept voor een lazy sunday. Deze kan trouwens ook perfect op de BBQ! Pak ‘m daarvoor in aluminiumfolie en leg het pakketje op de BBQ voor een minuut of 15.

Zeebaars-uit-de-oven-met-citroen-en-knoflook_2

Dat was ‘m weer! Ga je iets maken, laat dan even een fotootje achter op social media. Vergeet niet te taggen met #francescakookt, dan kan ik jullie foto’s weer vinden.

Geniet van je eten!
Liefs F.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

 

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)