Zeebaars met citroen en knoflook

Vis is een product wat je op de meest makkelijke manieren kunt bereiden. Even kort in de pan bakken, rauw kan natuurlijk ook, of in de oven gecombineerd met kruiden, specerijen, citrus en/of wijn. Wij eten vrij regelmatig thuis vis. Meestal in het weekend, omdat ik mijn vis graag bij de visboer koop en die is vaak al dicht als ik thuis kom. Maar ik heb altijd een zak garnalen of wat zalmmootjes van hem in mijn diepvries liggen. Als ik dan zin heb in vis dan hoef ik het ‘s ochtends alleen even uit de diepvries te halen en dan kunnen we ‘s avonds genieten van een goed stukje vis.

Zeebaars

Een van mijn favoriete vissoorten is zeebaars. Deze vis heeft een fijne structuur en iets zoete, milde smaak. Hij is makkelijk schoon te maken waardoor je weinig last hebt van graatjes. En de vis is op vele manieren te bereiden. Zeebaars is vrijwel het hele jaar verkrijgbaar omdat deze ook gekweekt wordt. Maar als je wilde zeebaars wilt eten, gevangen door Nederlandse handlijnvissers, dan moet je zo rond eind juni/begin juli naar de visboer.

Het recept van zeebaars met citroen en knoflook wat ik vandaag voor jullie heb, is denk ik een van de makkelijkste recepten om zeebaars te bereiden. Maar oh zo lekker. De visliefhebbers onder jullie zullen er van smullen!

Wat je nodig hebt

– 1 hele zeebaars (vraag even of de visboer ‘m insnijdt en van binnen schoonmaakt)
– 1/2 citroen
– 4 teentjes knoflook
– 6 takjes platte peterselie
– 2 takken cherrytomaten
– goede olijfolie extra vergine
– gemalen zwarte peper
– zeezout

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de citroen en knoflook in plakjes.

Leg de zeebaars in een ovenschaal en vul zijn buik lekker met plakjes citroen, knoflook en wat blaadjes peterselie. Strooi er wat peper en zout in. Leg ook wat plakjes knoflook en blaadjes peterselie op en onder de zeebaars. Leg de takjes cherrytomaten in de ovenschaal en besprenkel de vis en de tomaten royaal met olijfolie en strooi er nog een beetje zout en peper over.

Zeebaars uit de oven met citroen en knoflook_2

Zet de schaal 15 minuten in de voorverwarmde oven en je hebt daarna een fantastisch smakende zeebaars. Geniet!

 

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Dit recept van zeebaars met citroen en knoflook uit de oven is een van de makkelijkste recepten om zeebaars te bereiden. #zeebaars #vis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Zeebaars met citroen en knoflook”

 1. Ik heb de zeebaars afgelopen weekend bereid en we hebben er van gesmuld! Bedankt voor het heerlijke recept!
  Zal beslist vaker voor een recept nij je komen kijken.

 2. Het ziet er heerlijk uit en ik wil deze graag voor kerst maken. Voor hoeveel personen is dit? Kan Ik voor 4 personen (misschien 5) beter 2 zeebaarzen maken?

 3. Ik heb pas kennis gemaakt met OMEGA BAARS—> baars filet gekocht—>inkepingen ge sneden op het vleesgedeelte—>zout/peper gestrooid—gebakken in wat roomboter tot bruin—>lekker hoor !
  Uw Zeebaars ga ik ook proberen,want ik houd van echte zeevis.Uw recept lijkt mij fantastisch…;Het schijnt dat omegabaars een zoetwater vis is,gekweekt in België.

  Hartelijke groet van een kooklover,
  Henri Fredriksz.

 4. Ehhh… peterselie bovenop de vis een kwartier of -als de vis iets dikker is misschien wel 20 minuten- in een oven van 200 graden? Dat lijkt me niet goed aflopen. Weet je zeker dat je deze bereiding ook zelf al eens gemaakt hebt? Ik zou de peterselie in de buik stoppen, zodat die niet direct blootgesteld wordt aan de hitte van de oven.

  1. Yes, ik heb het zeker zelf gemaakt. Dat heb ik met alle recepten op mijn blog gedaan ;-). Maar het is wel een recept uit 2013, dus ik zal er na mijn vakantie nog eens goed naar kijken.

 5. Dank voor uw lekkere recept. Ik wil alleen wel graag opmerken dat een vis geen product is maar een dier. Een levend wezen voordat mensen hem dood maakten. Ik vind het belangrijk dat je dat niet vergeet.

 6. Een zeebaars eet ik het liefst uit d’n oven met wat citroentijm en goede olijfolie en sinaasappel gemarineerd in chili vlokken, azijn en zeezout. Met daarnaast een risotto met munt en verse tuinbonen. Dit maak ik af met een frisse venkelsalade met radijs!