Francesca’s Familie Weekmenu #39

Wat een bijzondere week heb ik achter de rug! Ik publiceerde op Facebook een betoog waarin ik aangaf dat het wat mij betreft klaar is met al dat overdreven gedoe over ‘gezond eten’ en jullie gingen vervolgens helemaal los. Meer dan 2.000 likes en 300 reacties van mensen die het …

Wat een bijzondere week heb ik achter de rug! Ik publiceerde op Facebook een betoog waarin ik aangaf dat het wat mij betreft klaar is met al dat overdreven gedoe over ‘gezond eten’ en jullie gingen vervolgens helemaal los. Meer dan 2.000 likes en 300 reacties van mensen die het bijna allemaal met me eens waren dat eten iets is waar je van moet genieten. Dat het begint bij koken met verse producten en dat je dan al best heel gezond bezig bent. Vervolgens is het een kwestie van maat houden (dat ben ik ook nog aan het oefenen hoor!) en bewegen. Maar laten we in hemelsnaam weer genieten van eten en niet zo moeilijk doen. Ik vind het overweldigend dat ik zoveel reacties heb gekregen en ben trots. Op jullie, mijn blog en onze gezamenlijke smaakpapillen. Laten we maar weer lekker gaan eten dan. Het weekmenu is een goede start 🙂

Maandag

Wij eten thuis meestal 2x per week vegetarisch, soms vaker. Met groenten kun je namelijk heerlijke dingen maken en in de lente en zomer genieten we echt van salades. Wat denk je bijvoorbeeld van deze kruidige bulgur salade met kikkererwten en groenten? De restjes kun je de volgende meenemen als lunch.

Kruidige-bulgur-salade-met-kikkererwten_1

Dinsdag

Wat nou viscuisine uit een pakje, die maak je toch gewoon zelf? Deze kabeljauw met een krokant korstje is een feest op tafel en kids worden hier ook blij van. Serveer de kabeljauw met geroosterde groenten (zet 2 schalen naast elkaar in de oven, 1 met de vis en de ander met de groenten) of met worteltjes en aardappelpuree. Een frisse pasta of salade is er ook heerlijk bij.

Kabeljauw_met_een_korstje_Francesca_Kookt_2

Woensdag

Een supersimpele pasta voor het hele gezin die je ook nog eens met een klein budget kunt maken: penne met gehakt, courgette en basilicum.

Penne-met-gehakt-courgette-en-basilicum1-680x450

Donderdag

Ratatouille! Een van mijn favoriete gerechten in de lente en zomer. Serveer met gegrilde filetlapjes of geroosterde lamskoteletten.

Ratatouille_11-680x450

Vrijdag

Ik heb al dagen behoefte aan een echt goede burger dus er moest gewoon een burger in het weekmenu komen. Deze Italiaanse hamburger blijft bij ons thuis favoriet.

Italiaanse_Hamburger_uitgelicht

Zaterdag

Deze te gekke rabarbertaart met amandel en honing is genieten. Maar wees gewaarschuwd, hij is zo op.

rabarbertaart-met-amandel-en-honing-1-680x450

Zondag

De zondag is een perfecte dag voor dit mooie gerechtje van asperges met ei, tomaat en krokante ham. Fijne combinatie van smaken.

asperges-met-ei-tomaat-en-krokante-ham-1-680x450

Dat was ‘m weer! Ga je iets maken, laat dan even een fotootje achter op social media. Vergeet niet te taggen met #francescakookt, dan kan ik jullie foto’s weer vinden.

Geniet van je eten!
Liefs F.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer