Francesca’s Familie Weekmenu #51

Ik raak altijd een beetje schizofreen in deze periode. Aan de ene kant wil ik al stamppotjes en stoofschotels gaan maken, maar de zomerse salades durf ik ook nog niet los te laten. Het is alsof ik daar mentaal afscheid van de zomer door neem. Maar ja, als ik dan …

Ik raak altijd een beetje schizofreen in deze periode. Aan de ene kant wil ik al stamppotjes en stoofschotels gaan maken, maar de zomerse salades durf ik ook nog niet los te laten. Het is alsof ik daar mentaal afscheid van de zomer door neem. Maar ja, als ik dan een eerste pompoen zie staan dan neem ik ‘m gewoon mee. Daarom deze week een mix tussen zomer- en herfstgerechten, dat helpt mij en jullie wel door deze tussenfase heen. En volgende week is het zover, de 52ste editie van het weekmenu! Dan mag ik eindelijk mijn verrassing bekend maken. Voor nu, eet lekker!

Maandag

Een verwarmend gerecht met de smaken van de zomer, dat is deze tomatenrisotto met basilicumolie. En hebben jullie al meegedaan aan de risotto receptenwedstrijd? Stuur je favoriete ingrediëntencombinatie naar me toe en je maakt kans om de risotto ‘maestro’ van Nederland te worden!

tomatenrisotto-met-basilicumolie-680x450

Dinsdag

Vis op het menu vandaag. Tonijn om precies te zijn, maar dan verwerkt in een salade met broccoli, avocado en aardappel. Als variatie kun je ook een moot tonijn bij de visboer kopen en deze even kort in de grillpan leggen thuis.

Broccoli-salade-met-avocado-tonijn-en-aardappel_1

Woensdag

Taco’s! Maar dan een wat lichtere uitvoering. Voor dit gerecht maak je de taco’s namelijk in slablaadjes. Goed moment om de kids gelijk aan blaadjes sla te laten wennen, want ze worden er wel heel lekker van zo.

Francesca-Kookt_sla-tacos_1_uitgelicht-680x4503

Donderdag

Vroeger, in mijn ‘roaring twenties’, was ik verslaafd aan kip siam uit een pakje. Daar moest ik dus echt mijn eigen recept voor maken. Gelukt hoor, deze uitvoering is zalig.

Kip_siam_zelfgemaakt_1

Vrijdag

Snacken doen we vandaag met vis. Geweldige fish & chips met friet uit de oven en tartaarsaus.

Fish-chips_wilde-kabeljauw-uit-Alaska_1

Zaterdag

Ik heb de afgelopen week constant zin in een stoofschotel. Daarom staat deze runderstoof met zoete aardappel vandaag op het menu. Heerlijk kruidig, lekker met de zoete paprika en weer eens wat anders door de zoete aardappel. Serveer er een frisse salade bij.

Runderstoof-met-zoete-aardappel_1

Zondag

Een van mijn favoriete zondagontbijtjes: brioche wentelteefjes met lemon curd en rood fruit. Zalig met de laatste bramen en frambozen die je kunt vinden. Met blauwe bessen gaat het ook super. En het recept voor lemon curd vinden jullie hier.

Brioche-wentelteefjes-met-lemon-curd-en-rood-fruit_1_uitgelicht1-680x450

Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vind ik leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt, dan kan ik jullie foto’s weer vinden.

Geniet van je eten!
Liefs F.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer