Francesca’s Familie Weekmenu #79

Francesca gaat bijna op vakantie en aangezien zij nu vast alleen maar kan denken aan Portugese cataplana, caldeirada en andere Portugese verwennerijen, maak ik wel even het weekmenu voor jullie. Anders wordt het ook zo’n eenzijdig menu. Het is een verzameling geworden van makkelijke, maar zeker smaakvolle gerechten. Zo kun je elke dag …

Francesca gaat bijna op vakantie en aangezien zij nu vast alleen maar kan denken aan Portugese cataplana, caldeirada en andere Portugese verwennerijen, maak ik wel even het weekmenu voor jullie.

Anders wordt het ook zo’n eenzijdig menu. Het is een verzameling geworden van makkelijke, maar zeker smaakvolle gerechten. Zo kun je elke dag opnieuw genieten van al de lekkere ingrediënten uit dit seizoen. Enne, die Portugese zon denken we er wel gewoon bij.

Maandag

Oeh la la, de raapstelen zijn weer in het seizoen! Deze kleine, frisse blaadjes met hun kruidige en licht pittige smaak zijn perfect voor een lekkere spaghetti met tuinbonen en raapstelen op de maandag.

Romige_spaghetti_tuinbonen_raapstelen_1-680x450

Dinsdag

Ik vind het lekker om minimaal één keert per week een maaltijdsalade te eten. Even wat lichts, maar toch goed vullend en natuurlijk onwijs lekker. Zoals deze ‘niet zo’ salade nicoise met zalm.

niet-zo-salade-nicoise-met-zalm-1-680x450

Woensdag

Een variatie op deze kip enchiladas met bonen kun je ook vinden in Mag ik nog een hapje? en is groot favoriet bij de kids. En stiekem ook bij de volwassenen. Eigenlijk gewoon bij iedereen!

kip-enchiladas-bonen-erbij-1-680x450

Donderdag

Vandaag is het Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag. Dat betekent dat er een hele grote kans bestaat dat je vandaag een dagje vrij hebt. Leuk om samen pizza te gaan maken met de pizzarette. Maar kan natuurlijk ook gewoon in de oven!

De_lekkerste_pizzarette_recepten_4-680x450

Vrijdag

Op vrijdag houd ik wel van een lekker visje. Deze fish en chips van wilde kabeljauw is om je vingers bij af te likken.

Fish-chips_wilde-kabeljauw-uit-Alaska_1

Zaterdag

In het voorjaar kook ik graag met lam, de combinatie met geroosterde aardappelen vind ik helemaal top. Deze lamskoteletten met geroosterde aardappelen zijn ook nog makkelijk om te maken.

Lamskoteletten-met-aardappelen_1-680x450

Zondag

Deze ricotta pancakes met blauwe bessen kun je de gehele zondag eigenlijk eten. Als ontbijt, brunch, lunch, hoofdgerecht of dessert het maakt eigenlijk niet zo veel uit. Ze zullen ieder moment lekker smaken.

Francesca-Kookt_ricotta-pancakes-met-blauwe-bessen_1_uitgelicht-680x450

Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer