Francesca’s Weekmenu #331 – Menu voor de kerstweek

Het is bijna Kerst! En misschien vind ik het weekmenu voor de kerstweek jaarlijks het allerleukst om te maken. De dagen voorafgaand vul ik graag met comfort food en ook wat gezondere gerechten. Want ik weet niet hoe het bij jullie is, maar wij eten tijdens de kerstdagen altijd net …

Het is bijna Kerst! En misschien vind ik het weekmenu voor de kerstweek jaarlijks het allerleukst om te maken. De dagen voorafgaand vul ik graag met comfort food en ook wat gezondere gerechten. Want ik weet niet hoe het bij jullie is, maar wij eten tijdens de kerstdagen altijd net iets te veel ;-).

In het weekmenu vind je deze keer een stamppot met pompoen, snijbiet en linzen, een snelle paella met vis, tagliatelle met paddenstoelen en gegrilde kip, enchiladas met gehakt en pico de gallo en een quinoa salade met zoete aardappel en spinazie. In het kerstweekend heb ik mijn paddenstoelenstoof met romige polenta op het menu gezet voor Kerstavond en op Eerste Kerstdag de no-bake witte chocolade cheesecake met cranberries. En ik heb ook nog een makkelijk driegangen kerstmenu voor jullie samengesteld. Met vooraf pompoensoep met truffel en salie-hazelnootkruim, als hoofdgerecht een zalm en croûte en mini flans met karamelschotsen als dessert. Eet lekker!

Maandag

Stamppot met pompoen, snijbiet en lizen

Dinsdag

Snelle paella met vis

Meer makkelijke recepten vind je hier.

Woensdag

Tagliatelle met paddenstoelen en gegrilde kip

Donderdag

Enchiladas met gehakt en pico de gallo

Meer tex mex recepten vind je hier.

Vrijdag

Quinoa salade met zoete aardappel en spinazie

Zaterdag

Paddenstoelenstoof met romige polenta

Meer vegetarische kerstrecepten vind je hier.

Zondag

No-bake witte chocolade cheesecake met cranberries

no bake witte chocolade cheesecake met cranberries 1 1

Makkelijk kerstmenu:

Meer kerstmenu’s vind je hier.

Bewaar het weekmenu op Pinterest

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)