Francesca’s Weekmenu #213 – In de vakantiestemming

Lieverds, ik heb bijna vakantie! En ik ben daar best aan toe, zeg ik eerlijk ;-). Nog een paar dagen hard werken om alle blogs voor jullie in te plannen en dan is het tijd voor ontspanning. We gaan deze zomer weer een road trip maken, door Duitsland, Denemarken (lees je hier meer over) en Frankrijk. Zo’n zin in!

Tijdens de zomervakantie wordt er eigenlijk nog best veel gepubliceerd, maar ik maak het mezelf wel wat makkelijker. Daarom zullen bijvoorbeeld de duurzame tips in het weekmenu even verdwijnen, maar na mijn zomervakantie komen die uiteraard weer terug. Ook zal ik op social en op de blog niet reageren op jullie vragen. Ik zet alle notificaties uit, maar daar is vast alle begrip voor. Ik wens jullie een heerlijke zomervakantie toe en met dit weekmenu kunnen jullie vast in de stemming komen. Lekker veel comfort food staat er op het menu, eet lekker!

Maandag

Ik trap de week af met een heerlijke vegetarische curry uit India. Deze butter paneer curry vind ik ook in de zomer super lekker door de rijke smaak. De curry pasta maak je helemaal zelf en dat is hartstikke makkelijk.

Dinsdag

Lekker genieten van barbecue gerechten, dat hebben we de afgelopen weken flink gedaan! Zo maakte ik deze gevulde forel op onze nieuwe Big Green Egg. Smaakt top in combinatie met gebakken aardappels en groene asperges, die je ook gewoon in je ‘buitenkeuken’ kunt bereiden. Maar in de oven kan ook, ik geef er tips voor in het recept.

Woensdag

Een bordje couscous met groenten en kip gaat er bij mijn mannen thuis altijd wel in. Deze kruidige variant is ook nog eens heel makkelijk om te maken.

Donderdag

Tijd voor een lekkere pastasalade! Deze is met spinazie, tomaat, avocado en spekjes en kun je perfect voorbereiden. Ook koud lekker als lunch. En wil je ‘m liever vegetarisch, gebruik dan vegetarische spekreepjes.

Vrijdag

Als er een gerecht is wat in de comfort food categorie past dan is het deze chili steak friet wel! Heerlijk om met vrienden of familie van te genieten in de tuin.

Pre-sale Eetkalender 2020!

Wil je in 2020 iedere week zo’n heerlijk weekmenu in je keuken hebben hangen? Bestel dan de Eetkalender 2020 tijdens de pre-sale in mijn shop! Nu voor € 20,95 zonder verzendkosten en dan heb je ‘m begin oktober al in huis.

In de Eetkalender vind je 53 gebalanceerde weekmenu’s, meer dan 250 recepten (ook voor het weekend), duidelijke receptbeschrijvingen, handige QR-codes waarmee je de boodschappenlijstjes kunt downloaden in de notities van je telefoon, vaste Kliekjesdag met recepttips, seizoenskalenders en tips om minder voedsel te verspillen. En natuurlijk iedere week een familieplanner waarop de afspraken van alle gezinsleden genoteerd kunnen worden. Kijk hier voor een sneak peek en meer informatie.

Zaterdag

Ben je klaar voor een van de lekkerste lunchbroodjes die je ooit zult eten? Van deze Italiaanse sandwich met gepaneerde kip en pancetta wil je alleen maar meer!

Zondag

Nog een lekker fris toetje om de week mee af te sluiten. Heerlijk is deze bavarois met mango en perzik en ook makkelijk om voor te bereiden.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *