3.75 van 24 stemmen

Kruidige couscous met groenten en kip

25 min
Hoofdgerecht
Makkelijk

Couscous met groenten en kip – met dit gerecht kan gewoon bijna niets mis gaan! Het recept is ook nog eens heel makkelijk om te maken en geschikt voor jong en oud binnen het gezin. Weet je wat ook een heerlijke toevoeging is aan dit couscous recept? Voeg eens een …

Couscous met groenten en kip – met dit gerecht kan gewoon bijna niets mis gaan! Het recept is ook nog eens heel makkelijk om te maken en geschikt voor jong en oud binnen het gezin.

Weet je wat ook een heerlijke toevoeging is aan dit couscous recept? Voeg eens een handje rozijnen toe aan de couscous terwijl deze aan het wellen is en garneer op het laatst met geroosterd amandelschaafsel. Daar wordt de smaak van deze couscous met groenten en kip net even wat spannender van.

Ingrediënten

  • 2 uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • zout
  • bakolijfolie
  • 300 gr kippendijen, in blokjes
  • 2 puntpaprika’s, in stukjes
  • 1 winterwortel, geschild en in stukjes
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl korianderpoeder
  • 200 gr broccoli of Bimi, in roosjes
  • 400 ml kippenbouillon, uit pot of van blokje
  • 300 gr volkoren couscous
  • olijfolie extra vergine
  • zwarte peper
  • optioneel: garneer met ringetjes lente-ui

Aan de slag!

  • Verhit een braadpan en fruit de uien en knoflook met een snuf zout in 1 eetlepel bakolijfolie op middelhoog vuur. Circa 5 minuten tot de uien zacht zijn, schep daarna uit de pan.
  • Zet het vuur iets hoger en bak de kippendijen bruin aan in 2 eetlepels bakolijfolie. Roer de paprika en wortel erdoor samen met de specerijen en het uienmengsel en bak 5 minuten. Als laatste gaat de broccoli/Bimi erdoor, bak dit nog 5 minuten.
  • In de tussentijd schenk je de bouillon in een tweede pan en breng je deze aan de kook. Zet het vuur daarna uit en roer de couscous erdoor met 2 eetlepels olijfolie extra vergine. Laat 5 - 10 minuten wellen met de deksel op de pan. Bekijk de aanwijzingen op de verpakkingen voor de juiste tijd.
  • Roer de couscous los met een vork en schep deze door de groenten heen. Meng goed en proef. Breng naar eigen inzicht verder op smaak met peper en/of zout. Een extra scheutje olijfolie extra vergine vind ik zelf ook altijd lekker. Garneer optioneel met lente-ui. Is geen must, maar die had ik toevallig nog in huis.

Notities

  • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bereiding: 25 minuten.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)