Francesca’s Weekmenu #257 – Heerlijke herfstmaken

Sinds de vakantie zit ik in een kleine blogcrisis. Dat klinkt trouwens heftiger dan het in werkelijkheid is. Ik ben me vooral aan het beraden op mijn weekmenu’s en hoe ik die thuis gebruik. Ik wil namelijk minder plannen, meer spontaan koken, meer gebruik maken van alles wat ik in …

Sinds de vakantie zit ik in een kleine blogcrisis. Dat klinkt trouwens heftiger dan het in werkelijkheid is. Ik ben me vooral aan het beraden op mijn weekmenu’s en hoe ik die thuis gebruik. Ik wil namelijk minder plannen, meer spontaan koken, meer gebruik maken van alles wat ik in huis heb, mijn creativiteit uitdagen en minder voedsel verspillen. En ik heb gemerkt dat ik al deze dingen beter onder controle krijg zonder weekmenu.

Maar aangezien mijn blog een weergave is van wat ik in mijn leven meemaak, wist ik even niet zo goed wat ik met de weekmenu’s voor jullie aan moest. Maar heel eerlijk, ik heb ook nog geen idee wat ik met mijn nieuwe ‘ik plan niets meer, maar ik eet wel verschrikkelijk lekker’-experiment thuis aan moet richting jullie, haha. En misschien is het ook een tikkeltje onaardig om na 256 edities zomaar het weekmenu in de plomp te gooien ;-).

Dus ik heb het volgende bedacht, de komende tijd ga ik gewoon door met het weekmenu voor jullie, maar in een iets afgeslankte vorm. Ik maak er nog steeds een top weekmenu van, maar wel met iets minder tips erbij. In de tussentijd ga ik thuis door met mijn experiment (gaat wel echt super trouwens) en daar ga ik, als de tijd daar rijp voor is, een serie blogs over schrijven. Zodat de mensen die het ook interessant vinden, daar hun inspiratie uit kunnen halen. Ik denk dat dat goed is. Voor jullie, en vooral voor mezelf :-).

Kortom, na een paar weken afwezigheid: geniet van alle recepten uit het nieuwe weekmenu en eet lekker!

Maandag

Heerlijk, al die herfstgroenten in een kommetje! Vandaag eten we gebakken ricotta met kruidige herfstgroenten uit de oven.

Dinsdag

Lekker makkelijk en snel het eten op tafel? Maak dan deze kidsproof pasta met zalm, doperwten en courgette die je in 20 minuten maakt, en ook nog in 1 pan. [samenwerking]

Woensdag

Op dit moment in het jaar begin ik weer een stuk meer stamppotten te eten. Maar ook hete bliksem eet ik graag. Zoals deze hete bliksem met kalkoenworstjes en ras el hanout.

Donderdag

Een van mijn favoriete vegetarische recepten van afgelopen jaar staat vandaag op het menu! Een hartige galette met biet, gorgonzola en hazelnoten. En hou je nou echt niet van gorgonzola, vervang deze dan door brie.

Vrijdag

Yesss, we gaan stoven vandaag! Zacht Indisch stoofvlees met sambalboontjes en rijst.

Zaterdag

Heerlijk vind ik het om een grote pan soep te maken in het weekend. Zoals deze kippensoep met nootmuskaat en foelie.

Zondag

Dutch baby is een soort pannenkoek die je in een gietijzeren pan in de oven bakt. En die je na het bakken kunt serveren met de lekkerste toppings. Zoals deze met gekaramelliseerde peer, walnoten, slagroom en poedersuiker. Als dat geen fijn begin van de zondag is.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto vinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)