Frittata met asperges en pesto

Nog een kleine 3 weken en dan is het aspergeseizoen alweer voorbij. Tot die tijd doe ik flink mijn best om voldoende asperges te eten zodat ik het weer even uithoud tot het volgende seizoen. Yep, ik ben een echte aspergefan.

Het recept van deze frittata met asperges ontstond spontaan. Ik had nog rucola, asperges en eieren in huis en wilde daar iets nieuws mee creëren. En dat is goed gelukt! Ik heb de frittata samen met mijn zoontje gemaakt. Hij was verantwoordelijk voor het opeten van de kaas voordat deze in de pesto ging, het schillen met een plastic mes van 1 asperge en het klutsen van de eieren. Zonder zijn inbreng was dit gerecht nooit zo lekker geworden 🙂

Wat je nodig hebt

– 500gr asperges, geschild en onderkantje verwijderd
– 2 teentjes knoflook
– ongezouten roomboter
– 400gr aardappelblokjes of schijfjes
– 6 eieren
– 100ml room
– 6el pesto (ik gebruikte zelfgemaakte rucola pesto)
– handjevol blaadjes rucola om te garneren
– peper en zout

Wat je gaat doen

Blancheer de asperges een minuut of 2 in ruim kokend water. Leg ze in een vergiet en spoel ze af met koud water.

Hak de knoflook fijn. Verhit een klontje boter in een grote koekenpan. Bak hierin zachtjes de knoflook totdat deze net bruin begint te kleuren. Doe dan de aardappelblokjes erbij en bak deze 2 minuten mee.

Klop in de tussentijd de eieren los met de room en breng op smaak met peper en zout. Schenk het eiermengsel over de aardappelblokjes heen en laat dit op een zacht vuur voor 10 minuten staan. Je frittata gaat dan garen vanaf de onderkant.

Als de frittata aan de bovenkant nog net een beetje vloeibaar is ga je aan de slag met de pesto en asperges. Sprenkel eerst de pesto over de bovenkant van de frittata en leg daarna de asperges erop in een mooie cirkel. Nu is het zaak dat de frittata ook aan de bovenkant goed gaart. Ik leg op het einde altijd even een deksel op de pan zodat dat proces iets versneld wordt.

Bestrooi de frittata met blaadjes rucola en serveer met de overgebleven pesto. Lekker met afgebakken brood.

Frittata met asperges en pesto_2

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Frittata met asperges en pesto”

 1. Hi Francesca,

  Wat een heerlijk recept! Perfect voor mij eters deze week 🙂 Hoe groot is de pan waarin je hem maakt? Anders moet ik kijken of ik de frittata in de oven klaar kan maken.

  Groetjes Christina

 2. Kan t ook zonder aardappelen of heb je een tip voor een koolhydraat arme vervanger?

 3. Hallo Francesca, ik stuur elke maand een recept naar een lotgenoten site van mensen met hoofd/halskanker. Een gecompliceert gebied en vaak kunnen mensen na de behandeling tijdelijk of voorgoed moeilijk eten. Zacht eten is dan een must.
  Dit recept doet aan de criteria en heb het doorgestuurd naar de beheerder van de site. Is dat okee? het is niet voor commerciele doeleinden.
  Prachtig recept is het.
  http://www.komteenvrouwbijdetandarts.nl/?cat=76
  Zie onder lotgenoten, daar staat mijn naam ook en dan onder keukenperikelen. Jonnie Boer heeft ook voor deze doelgroep recepten gemaakt.
  Lieve groet, Marieke

Reacties zijn gesloten.