Garnalenspies voor de barbecue

Garnalen op de BBQ, ik ben er dol op. Vooral als ze heel goed gemarineerd zijn en daarom blijf ik op zoek naar het perfecte marinade recept. Op de blog Gimme Some Oven kwam ik een marinade tegen met boter, knoflook, citroen en peterselie en dat intrigeerde me. Ging aan …

Garnalen op de BBQ, ik ben er dol op. Vooral als ze heel goed gemarineerd zijn en daarom blijf ik op zoek naar het perfecte marinade recept. Op de blog Gimme Some Oven kwam ik een marinade tegen met boter, knoflook, citroen en peterselie en dat intrigeerde me. Ging aan de slag met het recept en maakte er een eigen versie van. Mensenlief, wat wordt een garnalenspies voor de BBQ hier goed van! We hadden circa 16 spiezen gemaakt en die waren binnen no time op. Oftewel een blijvertje, ik kon niet wachten om het recept met jullie te delen.

Wat je nodig hebt voor 12 spiezen

– 2 teentjes knoflook
– 25gr boter
– rasp en sap van 1/2 citroen
– 15gr platte peterselie, gehakt
– snufje gemalen chili
– zeezout
– 12 garnalenspiezen (die kun je zelf maken met houten stokjes of je koopt ze kant en klaar (ongemarineerd) bij de visboer)

Wat je gaat doen

Snijd de knoflook in dunne plakjes. Pak een steelpan en smelt hier de boter in. Voeg de plakjes knoflook toe en fruit deze een minuutje in de boter. Doe daarna de citroenrasp, helft van het citroensap, driekwart van de peterselie en de gemalen chili erbij. Roer door en laat nog een minuutje zacht pruttelen. Breng op smaak met zeezout en laat iets afkoelen.

Leg de garnalenspiezen in een platte schaal en schenk hier de marinade over. Laat dit een uur of 2 intrekken terwijl de schaal afgedekt in de koelkast staat en grill ze daarna op de BBQ. Garnalen hebben maar heel kort nodig, anders worden ze taai. Een paar minuten per kant is voldoende. Serveer op een grote schaal, sprenkel de resterende citroensap erover en bestrooi met het laatste beetje peterselie.

Garnalenspies voor de BBQ_2

We zijn al flink aan het BBQ’en geweest deze zomer. Kijk hier voor een overzicht van al onze BBQ recepten.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer