Gegratineerde snijbonen

Dit recept voor gegratineerde snijbonen met Parmezaanse kaas maakt de ‘gewone’ snijboon net even anders dan normaal. Een bijgerecht waar ik iedereen altijd erg blij mee maak, dus die mag eigenlijk niet ontbreken hier op de blog. Heerlijk bij een biefstukje met wat zelfgemaakte aardappelpuree met knoflook. De ‘aardappelen, groente & vlees’ op Francesca’s manier.

Wat je nodig hebt voor 6 torentjes

– 500gr hele snijbonen
– 75gr geraspte Parmezaanse kaas
– 6el gesmolten boter
– gemalen zwarte peper

Gegratineerde snijbonen_3

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.

Dop de snijbonen en snijd ze vervolgens in 3 stukken. Je houdt dan stukken snijboon over van ongeveer 8 cm lang. Behalve als je snijbonen heel groot zijn, snijd ze dan in 4 stukken. Blancheer de stukken 1 minuut in kokend water, spoel daarna af onder koud water en dep droog.

Maak vervolgens 6 torentjes van de snijbonen door ze kruislings op te stapelen en tussentijds te bestrooien met de geraspte kaas, oftewel:

– onderste laag: 3 snijbonen verticaal naast elkaar > strooi hier wat Parmezaanse kaas over
– 2e laag: 3 snijbonen horizontaal boven elkaar > strooi hier wat Parmezaanse kaas over
– 3e laag: 3 snijbonen verticaal naast elkaar > strooi hier wat Parmezaanse kaas over
– etc totdat de snijbonen op zijn

Gegratineerde snijbonen_2

Als je torentjes klaar zijn, druppel je wat gesmolten boter over de bovenste laag van de toren. Schuif vervolgens het bakblik in de oven en bak de torentjes in 10 minuten goudbruin. Serveer direct.

Tip: je kunt dit gerecht ook heel goed maken met peultjes.

Met dank aan Italië Magazine voor de inspiratie.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Gegratineerde snijbonen”

  1. Ik haal de snijbonen liever af, in plaats van ze te doppen. Dan houd je zo weinig over. 😉
    Net als met peultjes en sperzieboontjes, die haal je ook af.

    Lijkt me een lekker recept, binnenkort eens maken. 🙂