Gepaneerde schnitzel met ovengroenten

Na een weekendje Wenen en een trip naar Duitsland zal mijn idee over de perfecte gepaneerde schnitzel nooit meer hetzelfde zijn. De schnitzels die ik daar heb gegeten waren zo memorabel dat het vrijwel onmogelijk is om dat zelf te evenaren. Wat ik wel weet is dat ik nooit meer een gepaneerde schnitzel koop, maar deze gewoon zelf maak. Zo moeilijk is het namelijk niet, sterker nog…het is een fluitje van een cent. Vandaag daarom het recept hiervoor met geroosterde aardappel en wortel uit de oven. Heerlijk maaltje en zo gemaakt. In de tussentijd knutsel ik nog even door aan die perfecte ‘Wiener Schnitzel mit kartoffelsalat’. Wordt vervolgd.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 500gr vastkokende aardappelen
– 500gr (gekleurde) wortelen
– 1 teentje knoflook
– 4 takjes verse kruiden (tijm, rozemarijn of combinatie van beide)
– olijfolie
– zeezout
– 4 schnitzels (varken of kalf), kamertemperatuur
– 2el bloem
– peper
– 1 ei
– 1el melk
– 4el paneermeel of broodkruim
– boter

gepaneerde-schnitzel-met-ovengroenten-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 10 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappelen (of schil ze) en wortelen schoon onder de kraan. Snijd de aardappel in plakjes en halveer de wortel in de lengte. Leg alles in een bakblik en meng met een geplet teentje knoflook, takjes kruiden, flinke scheut olijfolie en snuf zout. Meng alles met je handen door elkaar en zet het blik voor 30-40 minuten in de oven. Totdat de groenten gaar zijn en net een bruin korstje krijgen.

Zet 3 diepe borden naast elkaar; meng bloem met peper en zout in eerste bord, klop ei los met melk in tweede bord en vul het derde bord met paneermeel of broodkruim. Haal de schnitzels eerst door de bloem, klop af en haal door het ei en daarna door het paneermeel of broodkruim.

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag met een flinke klont boter. Leg de schnitzels erin als de boter is opgehouden met schuimen. Bak ze in ongeveer 3 minuten per kant gaar en goudbruin. Serveer met de ovengroenten.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Gepaneerde schnitzel met ovengroenten”

  1. Er is niks lekkerder dan een zelf gepaneerde schnitzel! Die rommel uit de supermarkt komt er bij mij echt niet in 😉 Mijn moeder is de beste in schnitzels maken. Altijd als ik thuis kwam van een uitzondering o.i.d. met school en ze vroeg wat wil je eten? Riep ik: schnitzel met gebakken aardappeltjes!

  2. Gisteren gegeten en oh wat was het lekker. Ik paneer mijn schnitzels altijd al maar alleen door ei en paneermeel, de bloem was een goede toevoeging. En in plaats van paneer een keer panko gebruikt, was ook lekker.

    En de ovengroenten waren super lekker.

    Dank voor dit recept.

  3. Hallo Francesca, jij was de eerste foodblogster die ik volgde maar ik had al heel lang geen blog van je gekregen 🙁 Hopelijk krijg ik ze weer allemaal, ik ben een echte fan van je. En dit recept ga ik deze week nog maken. Heerlijk mals vlees met gegrilde groenten en aardappelen Mmmm

Reacties zijn gesloten.