Geroosterde bloemkool met pesto en kibbeling

Mijn visboer bakt de allerlekkerste kibbeling. Van verse kabeljauw, terwijl je wacht. Zo hoort het ook, want kibbeling wordt veel te vaak van resten vis gemaakt die niet meer te verkopen zijn. En dan is het echt geen kibbeling meer. Ik proef dat en word er sacherijnig van als ik …

Mijn visboer bakt de allerlekkerste kibbeling. Van verse kabeljauw, terwijl je wacht. Zo hoort het ook, want kibbeling wordt veel te vaak van resten vis gemaakt die niet meer te verkopen zijn. En dan is het echt geen kibbeling meer. Ik proef dat en word er sacherijnig van als ik nep-kibbeling krijg voorgeschoteld. Lang leve vishandel Knoester die bij mij op de hoek van de straat zit en precies weet hoe het hoort.

De laatste keer dat er voor mij een portie in het vet verdween bedacht ik dit recept. Nou had ik toevallig ook nog een half potje boerenkoolpesto in de koelkast staan. Bloemkool met boerenkool, waarom niet. Tjonge jonge, wat was dit lekker zeg. Natuurlijk nam ik ook nog een bakje remouladesaus mee, want dat hoort nou eenmaal bij kibbeling. Tenminste, dat vind ik.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 1 bloemkool
– 500gr vastkokende aardappels (bijvoorbeeld Charlotte, die gebruik je met schil en al. Wel even schrobben onder de kraan)
– tussen de 100 en 125 gram pesto (kijk hier voor 10 verschillende pesto recepten of maak in de winter deze boerenkoolpesto)
– olijfolie
– 400gr kibbeling
– optioneel: remouladesaus

geroosterde-bloemkool-met-boerenkoolpesto-en-kibbeling-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten / Wachttijd: 45 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in grote plakken en de aardappels in plakjes. Pak een grote ovenschaal en doe daar de bloemkool en aardappel in. Schep de pesto erbij en schenk er een scheutje olijfolie over. Meng dit alles goed met je handen en verdeel gelijkmatig over de schaal. Zet daarna in de oven en bak 35-40 minuten totdat de bloemkool bruine randjes krijgt. Verdeel de stukken kibbeling erover en bak nog ongeveer 5 minuten mee (hoeft alleen warm te worden).

Serveer op een grote schaal, eventueel met de remouladesaus. Omdat mijn pesto al goed op smaak was, had ik verder geen peper of zout nodig. Maar voeg gerust toe als je dit lekker vindt.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer