10 variaties op pesto recepten

“Pesto! Ik ben gek op pesto, vooral groene zelfgemaakte pesto. Maar ik zou wel wat meer variatie in mijn pesto recepten willen hebben.” 

Deze inzending kreeg ik van Danique op mijn vraag welke artikelen jullie graag geplaatst wilden zien in de You’re in Food Charge rubriek van september. En aan dit verzoek voldoe ik heel graag, want een leven zonder pesto kan ik me niet voorstellen.

De echte basilicum pesto

Iedereen kent de klassieke pesto. Deze wordt gemaakt van basilicum, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas/Pecorino, de allerbeste kwaliteit extra vergine olijfolie en zeezout. In deze drukke tijden maken we de pesto vaak door alle ingredienten in een keukenmachine fijn te malen. Maar oorspronkelijk hoor je het fijn te stampen in een vijzel totdat je een smeuïge massa overhoudt wat de daadwerkelijke pesto is. Er wordt gezegd dat een echte Italiaan herkent of zijn pesto in een vijzel of in een keukenmachine is gemaakt, omdat de basilicum een iets bittere nasmaak krijgt door het op hoge snelheid fijnhakken. Maar nou ben ik geen Italiaan en heb vaak net iets minder tijd, dus ik maak het met liefde in de keukenmachine 🙂

Wat is pesto nou precies?

Even terug naar het woord pesto. De letterlijke betekenis hiervan is namelijk een fijngewreven of gepureerde koude saus. Het zegt verder niets over de ingredienten. En dat opent een wereld aan mogelijkheden, want pesto kun je dus overal van maken. De basis van een pesto is altijd een kruid of groente, gecombineerd met olie en noten. Als je dit aanhoudt dan komt er altijd wel een soort van pesto uit.

10 verschillende pesto recepten

Ik heb voor jullie 10 overheerlijke pesto recepten geselecteerd. Een aantal zijn van mijn eigen site en een aantal komen van andere foodblogs, de links naar de recepten staan bij de foto vermeld.

1. Pesto met bosui, peterselie en walnoten

A Pesto Recipe made with onion tops, parsley and walnuts by @cookthestory   #pasta #recipe #vegetarian

2. Pesto met geroosterde tomaat

Roasted Tomato Pesto Recipe

3. Pesto met munt en pistache

4. Rucola pesto

Rucola pesto_uitgelicht_1

5. Pesto met boerenkool en amandelen

6. Pesto met artisjok en spinazie

DSC_1828

7. Pesto met basilicum en munt

pesto basilicum munt

8. Pesto van paardebloemen

9. Pesto van courgette

Zucchini Pesto | runningtothekitchen.com

10. Pesto van selderij en citroen

Ananas sorbetijs met selderij-citroenpesto_2

Bron hoofdvisual: Food 52

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)