Gestoofde snijbonen met knoflook en tomaat

Sommige recepten zijn zo makkelijk dat ik af en toe twijfel of ik het wel zal publiceren. Zoals het recept van deze gestoofde snijbonen met knoflook en tomaat, maar het eindresultaat is zo smakelijk dat ik het toch graag met jullie deel. De snijbonen uit Nederland zijn alweer een tijdje …

Sommige recepten zijn zo makkelijk dat ik af en toe twijfel of ik het wel zal publiceren. Zoals het recept van deze gestoofde snijbonen met knoflook en tomaat, maar het eindresultaat is zo smakelijk dat ik het toch graag met jullie deel. De snijbonen uit Nederland zijn alweer een tijdje verkrijgbaar en ik vind ze zalig. Lekkerder nog dan sperziebonen zelfs. Omdat ze wat stugger zijn is het belangrijk dat je ze eerst snijdt (ze worden niet voor niets snijbonen genoemd) voordat je ze gaat bereiden.

Je kunt ze roerbakken, verwerken in stamppotjes (zalig!) of stoven. Ja, koken kan ook…maar we zijn het er denk ik wel over eens dat koken weinig goeds doet met groenten dus die optie vergeten we gewoon.

Wat je nodig hebt als bijgerecht voor 4 personen

  • 600 gr snijbonen
  • 2 – 4 teentjes knoflook (ik ga voor 4, maar ik hou dan ook heel erg van knoflook)
  • 1 kleine ui
  • 1 (tros)tomaat
  • zonnebloemolie
  • 1 klein, vierkant Maggiblokje (of vervang door zout)
  • 1/2 tl gemalen piment
  • zwarte peper
  • 1 el tomatenpuree

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 25 minuten

1. Verwijder de puntjes en eventuele stugge draden en snijd daarna schuin in stukjes. Hak de knoflook fijn, snipper de ui en snijd de tomaten in blokjes.

2. Zet een hapjespan op het vuur en bak de knoflook en ui 2 minuten op laag vuur in 2 el olie. Zet het vuur iets hoger, schep de snijbonen erdoor met het verkruimelde Maggiblokje, piment en een snuf zwarte peper. Bak 2 minuten mee, roer de tomatenpuree erdoor met de blokjes tomaat en bak nog 1 minuut.

3. Zet het vuur weer lager, schenk er 50 ml warm water bij, roer door en laat 15 – 20 minuten stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe om en schenk er extra water bij als het dreigt droog te koken.

4. Proef, breng eventueel extra op smaak en serveer bijvoorbeeld bij nasi of bami. Ook heerlijk bij een stukje gegrilde witvis met aardappelpuree. Of schep je gestoofde snijbonen door de aardappelpuree en dan heb je een fijn stamppotje te pakken.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer