Sommige recepten zijn zo makkelijk dat ik af en toe twijfel of ik het wel zal publiceren. Zoals het recept van deze gestoofde snijbonen met knoflook en tomaat, maar het eindresultaat is zo smakelijk dat ik het toch graag met jullie deel. De snijbonen uit Nederland zijn alweer een tijdje verkrijgbaar en ik vind ze zalig. Lekkerder nog dan sperziebonen zelfs. Omdat ze wat stugger zijn is het belangrijk dat je ze eerst snijdt (ze worden niet voor niets snijbonen genoemd) voordat je ze gaat bereiden.
Je kunt ze roerbakken, verwerken in stamppotjes (zalig!) of stoven. Ja, koken kan ook…maar we zijn het er denk ik wel over eens dat koken weinig goeds doet met groenten dus die optie vergeten we gewoon.
Leuk, toch net even anders 🙂
Eenvoudig, maar oh zo lekker! Toen ik daarnet in de winkel voor de snijbonen stond wist ik het wel :). Vanavond dus al meteen gemaakt, bij een Sri Lankaanse pikante curry met garnalen. Niet de allerbeste combinatie, maar allebei apart heel lekker haha!
Haha, ja dat is inderdaad een lastige combi, deze snijbonen zijn meer geïnspireerd op de Surinaamse keuken. Maar los van elkaar vast heerlijk!
Dit mag je me elke week een keertje geven !
Dit recept ga ik vaker maken !!! Heerlijk !! Ik heb het vandaag gemaakt met zilvervliesrijst, quinoa en granen
Heerlijk recept heb het met pomod’oro gemaakt.
Lijkt me lekker. Heb nog niet vaak snijbonen gemaakt. Vroeger thuis altijd met van die taaie draden. Heb een enorme hoeveelheid gekregen, dus allez!
Gisteren het gerecht gemaakt. Had echter geen tomaat, tomatenpuree en piment in huis. Voor de tomaat heb ik 10 smultomaatjes genomen en de piment heb ik vervangen met drie kruidnagels en een snuifje nootmuskaat. Goed fijngemalen. Voor de tomatenpuree heb ik een beetje tomatenketchup gebruikt.. Helemaal goed. Het gerecht was heerlijk. Om van te smullen. 👍👍
Klinkt als een heerlijke variatie!
Hallo , een vraagje ? A ls je geen pigment hebt ,kun je deze dan weg laten of iets anders toevoegen ?
Kun je eruit laten, eventueel een snufje nootmuskaat toevoegen.
Hallo, een leuk recept, maar ik vroeg me af wat je met piment bedoelt. Piment is toch peper? Daarna staat er nog een keer zwarte peper in het recept. Bedoel je witte peper?
Vandaag dit recept bereid met een zak 400 g gesneden snijbonen van de Aldi. Lekker resultaat! Wel 3 grote tenen knoflook gebruikt. Geen piment (was op). in plaats van tomatenpuree heb ik tomatenketchup genomen, prima alternatief. Ik heb 2 tomaten in blokjes gesneden. Mijn vrouw en ik hebben genoten en een portie bewaard voor de vriendin die wij verzorgen. Het recept bewaren wij voor de volgende keer dat wij snijbonen op het menu hebben.
Wat fijn om te lezen en prima variaties 🙂
Heerlijk recept, al diverse keren gemaakt, zoals vanavond zelfs. Van huis uit geen liefhebber van snijbonen maar dat is nu compleet anders. Prima smaken, heb het recept volledig gevolgd alle keren, niets aan veranderd, zo lekker is het. Ook het stamppotje snijbonen met kipworst is subliem. Eenvoud, maar met de juiste touch, is toch het lekkerst!
Wat super om te lezen 🙂
lekker! Ik raad het aan!
🙂
Heerlijk recept! I love it!
De snijboontjes waren zeer lekker, beetje pittig en de tomaat zorgde voor wat zuurte , ik ga dit zeker nog maken en pin het recept op mijn bord bij Pinterest. Hartelijke dank voor het recept ! Diana