Gestoofde snijbonen met knoflook en tomaat

Sommige recepten zijn zo makkelijk dat ik af en toe twijfel of ik het wel zal publiceren. Zoals het recept van deze gestoofde snijbonen met knoflook en tomaat, maar het eindresultaat is zo smakelijk dat ik het toch graag met jullie deel. De snijbonen uit Nederland zijn alweer een tijdje verkrijgbaar en ik vind ze zalig. Lekkerder nog dan sperziebonen zelfs. Omdat ze wat stugger zijn is het belangrijk dat je ze eerst snijdt (ze worden niet voor niets snijbonen genoemd) voordat je ze gaat bereiden.

Je kunt ze roerbakken, verwerken in stamppotjes (zalig!) of stoven. Ja, koken kan ook…maar we zijn het er denk ik wel over eens dat koken weinig goeds doet met groenten dus die optie vergeten we gewoon.

Wat je nodig hebt als bijgerecht voor 4 personen

 • 600 gr snijbonen
 • 2 – 4 teentjes knoflook (ik ga voor 4, maar ik hou dan ook heel erg van knoflook)
 • 1 kleine ui
 • 1 (tros)tomaat
 • zonnebloemolie
 • 1 klein, vierkant Maggiblokje (of vervang door zout)
 • 1/2 tl gemalen piment
 • zwarte peper
 • 1 el tomatenpuree

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 25 minuten

1. Verwijder de puntjes en eventuele stugge draden en snijd daarna schuin in stukjes. Hak de knoflook fijn, snipper de ui en snijd de tomaten in blokjes.

2. Zet een hapjespan op het vuur en bak de knoflook en ui 2 minuten op laag vuur in 2 el olie. Zet het vuur iets hoger, schep de snijbonen erdoor met het verkruimelde Maggiblokje, piment en een snuf zwarte peper. Bak 2 minuten mee, roer de tomatenpuree erdoor met de blokjes tomaat en bak nog 1 minuut.

3. Zet het vuur weer lager, schenk er 50 ml warm water bij, roer door en laat 15 – 20 minuten stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe om en schenk er extra water bij als het dreigt droog te koken.

4. Proef, breng eventueel extra op smaak en serveer bijvoorbeeld bij nasi of bami. Ook heerlijk bij een stukje gegrilde witvis met aardappelpuree. Of schep je gestoofde snijbonen door de aardappelpuree en dan heb je een fijn stamppotje te pakken.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

serveer bijvoorbeeld bij nasi of bami. Ook heerlijk bij een stukje gegrilde witvis met aardappelpuree.

Geniet van deze gestoofde snijbonen! En als je nog een goede tip hebt voor de bereiding van snijbonen, laat het me dan weten in een reactie hieronder. Wie weet wat ik daar weer mee ga doen 🙂

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Gestoofde snijbonen met knoflook en tomaat”

 1. Eenvoudig, maar oh zo lekker! Toen ik daarnet in de winkel voor de snijbonen stond wist ik het wel :). Vanavond dus al meteen gemaakt, bij een Sri Lankaanse pikante curry met garnalen. Niet de allerbeste combinatie, maar allebei apart heel lekker haha!

  1. Haha, ja dat is inderdaad een lastige combi, deze snijbonen zijn meer geïnspireerd op de Surinaamse keuken. Maar los van elkaar vast heerlijk!

 2. Dit recept ga ik vaker maken !!! Heerlijk !! Ik heb het vandaag gemaakt met zilvervliesrijst, quinoa en granen

 3. Lijkt me lekker. Heb nog niet vaak snijbonen gemaakt. Vroeger thuis altijd met van die taaie draden. Heb een enorme hoeveelheid gekregen, dus allez!

 4. Gisteren het gerecht gemaakt. Had echter geen tomaat, tomatenpuree en piment in huis. Voor de tomaat heb ik 10 smultomaatjes genomen en de piment heb ik vervangen met drie kruidnagels en een snuifje nootmuskaat. Goed fijngemalen. Voor de tomatenpuree heb ik een beetje tomatenketchup gebruikt.. Helemaal goed. Het gerecht was heerlijk. Om van te smullen. 👍👍

 5. Hallo , een vraagje ? A ls je geen pigment hebt ,kun je deze dan weg laten of iets anders toevoegen ?

 6. Hallo, een leuk recept, maar ik vroeg me af wat je met piment bedoelt. Piment is toch peper? Daarna staat er nog een keer zwarte peper in het recept. Bedoel je witte peper?

 7. Vandaag dit recept bereid met een zak 400 g gesneden snijbonen van de Aldi. Lekker resultaat! Wel 3 grote tenen knoflook gebruikt. Geen piment (was op). in plaats van tomatenpuree heb ik tomatenketchup genomen, prima alternatief. Ik heb 2 tomaten in blokjes gesneden. Mijn vrouw en ik hebben genoten en een portie bewaard voor de vriendin die wij verzorgen. Het recept bewaren wij voor de volgende keer dat wij snijbonen op het menu hebben.

 8. Heerlijk recept, al diverse keren gemaakt, zoals vanavond zelfs. Van huis uit geen liefhebber van snijbonen maar dat is nu compleet anders. Prima smaken, heb het recept volledig gevolgd alle keren, niets aan veranderd, zo lekker is het. Ook het stamppotje snijbonen met kipworst is subliem. Eenvoud, maar met de juiste touch, is toch het lekkerst!

 9. De snijboontjes waren zeer lekker, beetje pittig en de tomaat zorgde voor wat zuurte , ik ga dit zeker nog maken en pin het recept op mijn bord bij Pinterest. Hartelijke dank voor het recept ! Diana

 10. Oh man, ik was al dol op snijbonen, maar dit is helemáál lekker!! Dankjewel Francesca!

Reacties zijn gesloten.