4 van 1 stem

Gevulde eieren met bietensalade en zalm

30 min
Hapje
Pasen

Samenwerking – Nu Pasen weer begint te naderen, begin ik automatisch ook weer recepten met eieren te maken. Want een eitje hoort voor mij echt bij Pasen! En vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie in petto. Deze gevulde eieren met bietensalade en gerookte zalm zijn heel makkelijk om …

Samenwerking – Nu Pasen weer begint te naderen, begin ik automatisch ook weer recepten met eieren te maken. Want een eitje hoort voor mij echt bij Pasen! En vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie in petto. Deze gevulde eieren met bietensalade en gerookte zalm zijn heel makkelijk om te maken en smaken zalig. En mooi meegenomen: als je de gerookte zalm weglaat ter garnering heb je een mooi vegetarisch hapje.

Samen bewust genieten deze Pasen

De afgelopen 2 jaar hebben we Pasen in hele kleine kring gevierd, maar dit jaar mogen we het weer samen vieren, zó fijn! Ik merk dat ik persoonlijk heel bewust geniet van deze momenten samen en ze extra bijzonder maak. Ook qua keuze voor gerechten die we dan eten en de producten die ik daarvoor gebruik.

Terwijl ik mijn boodschappen deed bij PLUS voor dit recept maakte ik dan ook bewuste keuzes. Zo koos ik voor Noorse zalm met het ASC keurmerk, maar ze hebben ook een wilde Sockeye Zalm (met MSC keurmerk) in het assortiment.

De gekookte bietjes van PLUS zijn biologisch en komen uit Nederland (waarvoor ik ooit bij de boer op bezoek ben geweest zelfs, hier lees je het verslag) en de komkommers komen ook standaard in Nederland. Van beide gebruik je trouwens maar een beetje voor het recept. Van hetgeen je overhoudt kun je een lekkere salade maken samen met gekookte krieltjes, de overgebleven kruiden van het recept en een simpele dressing van olijfolie, ciderazijn, peper en zout. Een zalige combinatie en je gooit niets weg!

Last but not least: de eieren. Bij PLUS zijn vrije uitloopeieren de standaard dus je pakt altijd de meest bewuste keuze uit schap. Goed om te weten is dat bij PLUS de kippen ook nog even binnen zitten door de vogelgriep en daarom zie je nu  ‘scharreleieren’ op de eierdozen staan. Zodra de kippen weer naar buiten mogen, liggen de vrije uitloopeieren ook weer in de schappen.

Met al deze fijne ingrediënten ging ik aan de slag om de gevulde eieren te maken. Kom, we gaan koken!

Ingrediënten

  • 4 eieren, maat L
  • 1,5 el goede mayonaise, bijvoorbeeld de Belgische mayonaise van Jean Bâton
  • 1 gekookt biologisch bietje
  • 4 cornichons
  • 1 lente-ui
  • 2 takjes dille
  • 10 sprietjes bieslook
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 pakje gerookte zalm, ASC of MSC
  • 1 komkommer
  • Kook de eieren in 10 minuten hard. Giet af en laat schrikken onder koud water. Laat de eieren volledig afkoelen en pel ze.
  • Snijd de eieren met een scherp mes doormidden en lepel het eigeel eruit. Doe dit in een kom. Leg de halve eieren op een mooi bordje.
  • Roer het eigeel los met 1 eetlepel mayonaise tot een romig geheel.
  • Snijd het bietje en de cornichons in kleine stukjes. Hak de lente-ui, dille (hou een kleine beetje dille achter) en bieslook fijn. Roer beide daarna door het romige eimengsel.
  • Vind je het mengsel nog iets te droog? Roer dan nog een halve eetlepel mayonaise erdoor. Breng naar wens verder op smaak met zout en peper.
  • Vul ieder kuiltje van de halve eieren royaal met de bietensalade.
  • Garneer de bietensalade met een plakje gerookte zalm.
  • Snijd als laatste 16 dunne sprietjes van een stukje komkommer. Garneer ieder eitje met 2 sprietjes en nog een klein beetje dille.

Notities

  • Met dit recept maak je 8 gevulde eieren als hapje bij de borrel, voor bij de brunch of als amuse.
  • Liever vegetarisch? Laat dan de gerookte zalm uit het recept.
  • Cornichons zijn kleine augurkjes en die koop ik altijd van Kesbeke.
  • Ik ben dol op de Belgische mayonaise van Jean Bâton voor dit soort salades. Je kunt deze mayonaise als een normale pot of als een grote weckpot kopen.
  • Omdat dit een klein gerechtje is, hou je aardig wat van de ingrediënten over. Daarmee kun je een heerlijke aardappelsalade maken. Met gekookte krieltjes (circa 800 gram), blokjes gekookte biet, stukjes komkommer, wat fijngehakte cornichons (stuk of 10) de overgebleven kruiden van het recept en een simpele dressing van olijfolie, ciderazijn, peper en zout. Een zalige combinatie en je gooit niets weg! Serveer deze bijvoorbeeld bij een brunch of als bijgerecht tijdens een barbecue.
  • Hou je nog wat van de bietensalade over? Die kun je op een cracker of met toastjes eten.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious
Dit is een samenwerking met PLUS. Lees ook hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)