Zin in een gezonde, snelle en smaakvolle lunch? Deze lauwwarme salade met sperziebonen, wilde zalm en dille zet je in 20 minuten op tafel! Hij is heerlijk fris en kruidig, en je kunt ‘m perfect mealpreppen voor de volgende dag. Of je nu kiest voor verse sperziebonen in het seizoen of een snelle variant met diepvries sperziebonen, deze salade zit boordevol smaak en voedzame ingrediënten.
Ontdek hieronder het recept voor deze salade met sperziebonen en wilde zalm. Daarin geef ik je ook nog wat variatietips En ben je op zoek naar een vegetarische variant? Dan laat je de zalm achterwege en voeg je geroosterde kikkererwten toe voor een lekkere bite.
Meer salade recepten met vis? Hier vind je ze allemaal.
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tl Italiaanse kruiden
- zout
- avocado olie of olijfolie
- 400 gr diepvries sperziebonen (of vers in het seizoen)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 blikje wilde zalm (FishTales), uitgelekt
- 1 el zonnebloempitten (of andere pitten voor een bite)
- 6 cherrytomaten, gehalveerd
- 1 citroen
- zwarte peper
- verse of gedroogde dille
- varieer eens met: een zachtgekookt ei, wat rauwe paprika in reepjes of voeg gekookte quinoa toe
- serveer erbij: geroosterd zuurdesem- of volkorenbrood met een likje boter of olijfolie
Aan de slag!
- Fruit de ui, Italiaanse kruiden en een snuf zout in 1 el olie voor 5 minuten. Laat niet bruinen.
- Voeg de sperziebonen en knoflook toe en roerbak de bonen beetgaar. Verse hebben een paar minuten langer nodig dan diepvries sperziebonen. Blus af met een kneepje citroensap.
- Schep op twee borden en verdeel daar de wilde zalm, zonnebloempitten en cherrytomaten over. Maak af met een sliertje olijfolie, kneepje citroensap, zout, peper en wat verse dille.
Notities
- Met dit recept maak je een lunch voor 2 personen of voor 2 dagen.
- Portie 2 voor een volgende dag bewaar je afgedekt in de koelkast. De dressing waarmee je ‘m af maakt, voeg je pas op het laatste moment toe.
- Liever vega? Bak dan wat kikkererwten mee met de sperziebonen en laat de wilde zalm achterwege.
- Bereiding: 20 minuten
Eet smakelijk, ik hoop dat je gaat genieten van deze lunch salade met sperziebonen en wilde zalm.! Laat je het me weten door een review achter te laten? Dat kan helemaal bovenaan het recept door op de sterren te klikken. Een toelichting op je rating is fijn, maar niet verplicht.
Â
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious