Gevulde kip met Boursin, paprika en cajun kruiden

Een gevulde kip tijdens het kerstdiner is altijd een goed idee. Het is gemakkelijk om te maken en het kan bijna niet mislukken. Veelal zijn de kosten ook relatief lager, alhoewel ik altijd wel vind dat je een kip moet kopen die een goed leven heeft gehad. Voor het dierenwelzijn …

Een gevulde kip tijdens het kerstdiner is altijd een goed idee. Het is gemakkelijk om te maken en het kan bijna niet mislukken. Veelal zijn de kosten ook relatief lager, alhoewel ik altijd wel vind dat je een kip moet kopen die een goed leven heeft gehad. Voor het dierenwelzijn en ook voor de smaak.

Vandaag krijgen jullie van mij een geweldig lekker recept waarbij ik de kip heb gevuld met een mengsel van Boursin, paprika en cajun kruiden.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 8 teentjes knoflook
– 2el gerookt paprikapoeder (pimenton)
– 2el paprikapoeder mild
– 1 bakje Italiaanse kruiden (je gebruikt 2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes oregano, 2 takjes salie)
– 1tl korianderpoeder of 1tl korianderzaad
– 1tl grof zeezout
– 1/2tl zwarte peperkorrels
– sap van 1 citroen
– 6el olijfolie
– 150gr Boursin Knoflook & Fijne kruiden
– 1 groene paprika (of ½ gele + ½ groene)
– 1 hele kip

Cajun kip gevuld met Boursin en paprika_2

 

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 24 uur
Oventijd: 50 minuten

Doe de teentjes knoflook, paprikapoeder, takjes kruiden (zonder de dikke stelen), korianderpoeder/korianderzaad, zeezout, zwarte peperkorrels, citroensap en olijfolie in de keukenmachine. Maal dit fijn tot een marinade.

Roer de Boursin los in een bakje samen met 3 eetlepels van de marinade. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in kleine blokjes. Roer de blokjes daarna ook door de Boursin.

Pak de kip en vul ‘m met het Boursin mengsel. Smeer de buitenkant van de kip helemaal in met de rest van de marinade en masseer het grondig in. Verpak de kip goed in vershoudfolie en leg ‘m in de koelkast voor 24 uur. Zo kunnen de smaken intrekken en heb je al je voorbereidingen gedaan voor het kerstdiner de volgende dag.

Haal de kip 1 uur voordat deze de oven ingaat uit de koelkast zodat hij goed op temperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 225 graden.

Pak de kip uit en leg ‘m in een bakblik. Schuif het bakblik in de oven, doe de deur dicht en draai de temperatuur terug naar 190 graden. Bak de kip 30 minuten op deze temperatuur en draai daarna verder terug naar 150 graden voor nog eens 20 minuten. Haal de kip daarna uit de oven, laat even rusten (dek af met aluminiumfolie) en daarna kun je gelijk serveren. Leg de overige takjes van de kruiden rondom de kip voor een mooi effect. Als je de kip aansnijdt, stroomt die heerlijke Boursin-vulling langzaam eruit. Heb je ook gelijk je saus voor bij de kip geregeld.

Lekker erbij zijn geroosterde aardappelen met groenten. Als je die in stukken snijdt en mengt met olijfolie, zout, knoflook en tijm kunnen deze tegelijkertijd in de oven. Check vooraf dan wel dat je 2 bakblikken hebt die naast elkaar in de oven passen. Ook heerlijk is een zelfgemaakte cranberry compote als begeleider. Die maak je ook de dag ervoor en dan is het kersthoofdgerecht helemaal een fluitje van een cent.

Cajun kip gevuld met Boursin en paprika_3

Volg Francesca Kookt ook op FacebookTwitterGoogle+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op 
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer